logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
puntLlibres de viatge > Colinas que arden, lagos de fuego. Nuevos viajes por África, de Javier Reverte

BIBLIOTECA DE VIATGES

Llibre: Colinas que arden, lagos de fuego. Nuevos viajes por África, de Javier Reverte

Fitxa i comentari de l'obra Colinas que arden, lagos de fuego. Nuevos viajes por África, de Javier Reverte



Colinas que arden, lagos de fuego

Colinas que arden, lagos de fuego. Nuevos viajes por África

Javier Reverte

Edició: 2012, Plaza & Janés Editores

Idioma: Espanyol

ISBN: 9788401347931

Pàgs: 400

"Volver a las colinas, las praderas, los bosques y los lagos del este de África, después de varios años de ausencia, acelera los latidos del corazón y renueva los fluidos del espíritu. Además de eso, recorrer a pie alguno de sus senderos, igual que lo hicieron los antiguos exploradores, resulta tan emocionante como diferente a otro tipo de viaje. Caminándola, se percibe mejor la esencia de África, que no es otra que la esencia misma de la palabra aventura".

Així resumeix Javier Reverte la seva tornada literària al continent africà, deu anys després de publicar-se Los caminos perdidos de África.

Les escales d'aquest nou viatge narren el seu pas pel fantasmal llac Turkana, en el nord de Kenya, pel llac Tanganika, a Tanzània, o Chitambo, el petit llogaret de Zàmbia on va morir David Livingstone i va quedar enterrat el seu cor.

En aquesta nova obra Javier narra les vicissituds de dos viatges a Àfrica. En el primer d'ells, realitzat en l'any 2008, va viatjar des de Nairobi al llac Turkana en una època convulsa per a Kenya. El segon viatge el duu en l'any 2009 a Tanzània, amb l'objectiu principal de navegar pel llac Tanganika en el transbordador Liemba, que solca les seves aigües gairebé ininterrompudament des de 1915, i que a l'autor evoca aquell en el que viatjaven Bogart i Hepburn en La Reina d'Àfrica. Ambdós viatges van ser fets a peu en la seva major part, però a diferència de les seves expedicions anteriors a Àfrica, aquesta vegada anava acompanyat per un grup d'amics i familiars.

Es tracta d'un llibre molt amè, en el que l'autor ens explica amb un llenguatge planer i senzill les seves experiències durant aquests dos viatges, on a més, tal com ja ens té acostumats, barreja Història (Javier Reverte sol documentar-se moltíssim per a escriure les seves obres) amb vivències i anècdotes pròpies, amb un sentit de l'humor molt personal. En el seu periple parla amb la gent local, els escolta i tot això ens ho transmet en el seu llibre.

En resum, si ja heu llegit els seus anteriors llibres africans probablement trobareu que aquest no arriba al nivell d'aquells, però tot i així creiem que es tracta d'una lectura molt recomanable.

Comentat per Viatgeaddictes