logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
puntLlibres de viatge > Cartas del Viaje a Oriente, de Gustave Flaubert

BIBLIOTECA DE VIATGES

Llibre: Cartas del Viaje a Oriente, de Gustave Flaubert

Fitxa i comentari de l'obra Cartas del Viaje a Oriente, de Gustave Flaubert



Cartas del Viaje a Oriente - Gustave Flaubert

Cartas del Viaje a Oriente

Gustave Flaubert

Edició: 2021, Laertes S.L. de Ediciones

Idioma: Espanyol

ISBN: 978-8418292-52-1

Pàgs: 314

Altres: En papel

Amb motiu del bicentenari del naixement de Gustave Flaubert (1821 - 1880), considerat un dels millors novel·listes occidentals, l'editorial Laertes ha publicat una nova edició de Cartas del Viaje a Oriente, la qual recull algunes de les cartes que el gran autor francès va enviar durant un viatge que va fer a la Mediterrània oriental entre l'octubre de 1849 i el juny de 1851, quan tenia 28 anys.

En aquest llarg viatge de gairebé dos anys, considerat com l'episodi més important de la seva vida, Gustave Flaubert i el seu amic escriptor i fotògraf Maxime Du Camp, van recórrer Itàlia, Grècia, Constantinoble i, sobretot, Egipte.

Per a Flaubert aquest viatge va representar un abans i un després en la seva vida i en la seva obra. I per descomptat, aquest viatge iniciàtic a la cerca romàntica de l'exòtic en aquelles terres li van proporcionar extraordinàries experiències que més tard van tenir el seu reflex, d'una forma o una altra, en Madame Bovary, la seva obra més coneguda.

Aquest llibre és rellevant perquè va suposar la primera traducció al castellà d'un bloc important de la correspondència de Flaubert, una de les més celebrades en la literatura occidental, permetent al públic lector en castellà el descobriment d'una etapa decisiva en la seva vida.

L'edició i traducció d'aquesta magnífica recopilació de cartes és a càrrec de l'escriptor Ricardo Cano Gaviria, un consagrat especialista en la figura de Gustave Flaubert.

S'agraeixen enormement les notes introductòries del traductor on se'ns expliquen els antecedents del viatge, qui són les persones amb les quals es carteja Flaubert al llarg del viatge, quina és la situació política de França, Egipte, Palestina i Síria en les dates del viatge o qui és el seu company de viatge Maxime du Camp, entre altres.

El text s'acompanya d'algunes fotografies i dibuixos relacionats, incloent alguna foto de Maxime du Camp, el company de Flaubert en aquest viatge. I és que aquest viatge a Orient va tenir a més una enorme transcendència per a la cultura francesa, ja que va ser la primera vegada que es fotografiava el patrimoni dels faraons egipcis.

Comentat per Viatgeaddictes