logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
puntLlibres de viatge > Bailando sobre la tumba, de Nigel Barley

BIBLIOTECA DE VIATGES

Llibre: Bailando sobre la tumba, de Nigel Barley

Fitxa i comentari de l'obra Bailando sobre la tumba, de Nigel Barley



Bailando sobre la tumba

Nigel Barley

Edició: 2000, Editorial Anagrama

Idioma: Espanyol

ISBN: 978-84-339-2544-2

Pàgs: 328

Nigel Barley es va convertir en un clàssic quan va publicar El antropólogo inocente, una obra imprescindible per a aquells que entenen el viatge com una barreja d'oci i aprenentatge.

L'obra Bailando sobre la tumba trenca tots els esquemes anteriorment traçats i, sense abandonar l'antropologia, ofereix al lector una divertida sèrie de dades, anècdotes i personatges.

Nigel, viatger incansable, ha comprovat personalment que els diferents tipus de societats manegen la mort de forma molt diferent. Una fascinant universalitat que li ha servit per a explorar tots els terrenys relacionats amb l'òbit i les seves conseqüències, i per a escriure un llibre més sobre l'ésser humà i les seves reaccions.

L'autor escriu sobre el canibalisme o la caça de caps amb la familiaritat de l'antropòleg i la senzillesa del periodista, assolint que la lectura de les seves pàgines resulti molt gratificant i sense tenir un caràcter morbós.

En les seves pàgina trobem, per exemple, una comparança entre la hipocresia de la societat occidental, que li impedeix afegir la foto dels enterraments als àlbums familiars, amb la funcionalitat de la tribu dels torages, a Indonèsia, que utilitza als seus morts com prestatgeries per a guardar les seves cintes musicals.

Comentat per Viatgeaddictes