logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
puntLlibres de viatge > Arenas de Arabia, de Wilfred Thesiger

BIBLIOTECA DE VIATGES

Llibre: Arenas de Arabia, de Wilfred Thesiger

Fitxa i comentari de l'obra Arenas de Arabia, de Wilfred Thesiger



Arenas de Arabia

Wilfred Thesiger

Edició: 2003, Editorial Península

Idioma: Espanyol

ISBN: 978-84-8307-542-5

Pàgs: 446

Aquesta obra mestra de Wilfred Thesiger (1910-2003, l'últim dels grans viatgers i exploradors anglesos) és el millor dels seus llibres i parla sobre els cinc llargs anys que l'autor va emprar viatjant entre les gents nòmades del sud de la península aràbiga (Iemen, Oman, Aràbia Saudita i els Emirats Àrabs) a finals dels anys quaranta, poc abans que arribés la febre del petroli, quan l'Orient Mitjà no havia canviat encara des de feia segles i on els seus amics beduïns se sentien encara lliures en el desert.

Són molts els detalls que fan d'aquesta obra un clàssic de la literatura de viatges: la visió que ens dóna sobre la calidesa, la generositat i la ferocitat del poble beduí; la bella escriptura sobre un lloc i una època que ja van deixar d'existir; i la seva profunda reverència pel desert mateix.

Però el que realment distingeix aquesta obra de Thesiger és el seu pur amor pel viatge, per la pròpia experiència que aquest suposa. Ignorant el romanticisme obvi, el fet de tractar de viure la vida en primera persona, de sentir el món per un mateix, és el veritable motor que impulsa al viatge. Per tot això aquest magnífic llibre és un tribut a tradicions ja desaparegudes.

Comentat per Viatgeaddictes