logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
puntExcursions > Tarragona > la Conca de Barberà > Itinerari per la baronia de Queralt

LA CONCA DE BARBERÀ

Itinerari per la baronia de Queralt


 Fitxa tècnica
Ruta en cotxe o moto Ruta en cotxe o moto
Id ruta: 10031
Dificultat tècnica Dificultat tècnica: Molt baixa
Distància Distància: 50.3 km
Temps efectiu Temps efectiu: 1 dia
Circular  Circular: No
Inici / final Inici / final: Montblanc / Santa Coloma de Queralt
Coordenades GPS inici Coordenades GPS inici: 41.53261870, 1.38694610
Ruta senyalitzada Ruta senyalitzada:
Interès Interès: Cultura
 Descripció

Visita al patrimoni historicoartístic i cultural de l'entorn de Santa Coloma de Queralt, antiga baronia i nucli molt important de la Catalunya medieval, amb vestigis jueus ben conservats.

L'estrena del recorregut és a Montblanc, capital de la Conca de Barberà, on es pot gaudir del nucli medieval. Dins de la vila cal visitar les antigues muralles amb torres i portals, les esglésies de Santa Maria la Major, de Sant Miquel i de Sant Marçal i el Casal del Desclergue.

A continuació, per la carretera C-14 cal dirigir-se cap al nord fins a Solivella, on s'accedeix després de passar la Guàrdia dels Prats i l'ermita de la Mare de Déu dels Prats.

Popularment, el poble de Solivella és conegut amb el sobrenom de Jardí de la Conca. Aquí cal visitar la plaça Major. L'itinerari continua cap a Sarral.

Per arribar-hi, es pren la carretera TV-2336 en direcció est fins a desembocar a la T-233, que se segueix a la dreta. Després de 16,2 km, s'és a Sarral, on destaca el carrer dels Jueus i el celler modernista dissenyat per l'arquitecte Cèsar Martinell. Des del centre de la població, cal cercar la cruïlla indicadora de Rocafort de Queralt, que és on cal anar (nord-est) per la carretera C-241d.

En arribar al km 20,8, es troba Rocafort de Queralt, on hi ha un altre celler del mateix arquitecte Cèsar Martinell que cal contemplar. Per continuar la ruta, cal prendre la carretera T-230 cap al nord fins a Conesa. Després de 26,3 km, s'arriba a Conesa, població que conserva un aire medieval sorprenent que val la pena visitar.

Per seguir l'itinerari, s'ha de continuar en el mateix sentit de la marxa (nord) i desviar-se a l'esquerra (nord-oest) per la carretera T-243. Més endavant, se surt a la T-224, que s'agafa a l'esquerra (oest) fins al balneari de Vallfogona, pertanyent al municipi de Vallfogona de Riucorb.

El balneari disposa de dues fonts, la Pudosa i la Salada, i tot ell té un bell aire vuitcentista. Un cop visitat, cal reprendre la mateixa carretera, però ara en direcció contrària (est), per fer cap a Llorac, on s'arriba als 42,7 km.

Transcorreguts 50,3 km, i havent seguit a llevant per la mateixa carretera (la T-224), s'arriba a Santa Coloma de Queralt, on s'acaba l'itinerari. Cal visitar-hi el que queda del call jueu, del s. XIV, la plaça dels Porxos i l'església de Santa Maria de Bell-lloc.

© Palau Robert - Centre d'Informació de CatalunyaAquest web utilitza galetes pròpies i de tercers per a millorar l'experiència de navegació dels seus usuaris. Si continua navegant considerarem que accepta el seu ús.Més informació