Viatgeaddictes
logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
1 / 2
Bandera

SÍRIA

Guia i relat d'un viatge per lliure a Síria

Data Data viatge: 2002. Publicat el 21/01/2003
2.2 de 5 (142 vots)

Introducció

Síria és un país que té molt a oferir al visitant. Pel fet de que es troba a la confluència d'Àfrica, Àsia i Europa, en un punt de trobada de les caravanes i les rutes dels invasors, el seu territori ha vist passar a nombrosos reis i civilitzacions (romans, perses, egipcis, turcs o babilonis) que han deixat la seva empremta al llarg de la seva geografia.

A més té molt altres atractius com recórrer els laberíntics mercats o souqs, el plaer d'un bany al hammam, veure passar la vida en un cafè, o gaudir de l'amabilitat del poble sirià.

^top

Fitxa tècnica del viatge

Nota

Avisem de que la informació reflectida en la descripció de cadascuna de les guies o relats, sobretot la referida a horaris, preus, visats, adreces d'e-mail o pàgines web, pot haver variat des del moment en que es va recollir la informació publicada (veure data en la capçalera del relat).

Viatgeaddictes.com no ens responsabilitzem dels possibles perjudicis que pugui causar la informació aquí continguda, així com de les opinions expressades pels col·laboradors, ni aquestes són necessàriament compartides per nosaltres.

Per altra banda us animem a que, si utilitzeu la informació aquí continguda, tingueu l'amabilitat d'enviar-nos un e-mail amb les vostres impressions, sobre si us ha resultat útil o no, informació errònia o actualitzada, etc. Tant nosaltres com els nostres col·laboradors esperem com única compensació al nostre treball que perdeu un minut i ens digueu alguna cosa que ens permeti conèixer si el nostre esforç mereix la pena.

Gràcies per visitar Viatgeaddictes.com

Data del viatge

Del 28 de Març al 7 d'Abril de 2002.

Itinerari

mapa

Dia 1: Barcelona - Milà Malpensa - Damasc
Dia 2: Damasc - Palmyra
Dia 3: Palmyra
Dia 4: Palmyra - Homs - Qala'at al-Hosn (Krak des Chevaliers) - Homs - Aleppo
Dia 5: Aleppo
Dia 6: Aleppo - Daret Azze - Qala'at Samaan - Daret Azze - Aleppo
Dia 7: Aleppo - Hama
Dia 8: Hama - Suqeilibiyya - Qala'at al-Mudiq - Suqeilibiyya - Hama - Damasc
Dia 9: Damasc - Bosra - Damasc
Dia 10: Damasc - Maalula - Damasc
Dia 11: Damasc - Milà Malpensa - Barcelona

Canvi de moneda

Encara que en alguns llocs (el taxi a l'arribada o certs hotels) es pot pagar directament en dòlars pensem que és recomanable canviar a lliures ja que els preus s'abarateixen i no sempre serà possible pagar en divisa estrangera. En les dates esmentades el canvi oficial era de 51'5 LS per US$, però si es paga alguna cosa directament en dòlars llavors el canvi aplicat generalment era de 50 LS per dòlar, la qual cosa vol dir que en realitat surt més car.

El canvi està regulat i per tant dóna igual on canviem. En alguns llocs, com al centre de Damasc, hi ha qui ens ofereix canvi al carrer, però no val la pena perquè el canvi ofert és igual o pitjor a l'oficial.
Encara que nosaltres no vam canviar euros perquè ja portàvem dòlars, no hi ha cap problema per canviar-los en qualsevol oficina bancària (una altra cosa és pagar directament al carrer amb euros, ja que tothom parla encara de dòlars però no d'euros). Ara mateix el canvi oficial aplicat era de 45'15 LS/euro.

Canvi mitjà d'US$ a LS:
1 US$ (dòlar USA) = 1'1695 €
1 LS (lliura Síria) = 0'0227 € / 3'78 pts (1 US$ = 51'5 LS)

Despeses del viatge

+ 553'56 € (vol anada/tornada + taxes)
+ 35 € (visat)
+ 173'08 € (hotels, menjar, transport, regals, ...)
= 761'64 € (total per persona)

Visat

És necessari un visat d'entrada al país. Actualment no és possible obtenir-lo a l'arribada per al viatger individual. Per tant cal disposar d'ell en el moment de l'arribada. El procediment d'obtenció és el següent (consultar amb l'ambaixada les darreres disposicions): amb suficient antelació cal aconseguir el formulari de petició de visat a l'Ambaixada de Síria a Madrid, anant-hi personalment, trucant per telèfon o per fax. Després cal retornar a l'Ambaixada (personalment o per missatger) degudament omplertes dues còpies del formulari, més el passaport, 2 fotos tamany carnet i 35 euros pel visat d'una sola entrada (un visat de múltiples entrades costa 45 euros). En un termini d'uns tres dies hàbils a partir de l'entrega ja podrem recollir el passaport amb el visat (es necessita tota una pàgina del passaport), tenint una validesa de 3 mesos a partir de la data especificada.

Ambaixada de Síria a Madrid. Plaza Platería Martínez, 1 1º - 28014 Madrid (Tel. 91 420 16 02 i Fax 91 420 26 81)

Salut

No hi ha obligació de cap vacuna.

Seguretat

No hi ha cap zona de risc ni problemes de seguretat enlloc. Tot el país és visitable a excepció feta de la zona corresponent als arxifamosos Alts del Golan, al sud-oest de Síria, ja que aquí no és permesa la visita per als estrangers. Només és possible veure les ruïnes que queden de Quneitra, avui dia una ciutat fantasma després de la seva destrucció a mans israelianes ara fa 30 anys, però és necessari un passi oficial que s'ha de demanar al Ministeri de l'Interior sirià, al districte de les ambaixades de Damasc.

Com en altres països molt militaristes (i aquest ho és) és important no fotografiar o filmar instal.lacions o persones relacionades amb l'exèrcit o les forces de seguretat.

Malgrat els successos de l'11-S i la recent ofensiva israeliana a Palestina Síria continua essent un país molt acollidor i no cal tenir por de reaccions antioccidentals (i ho diem per experiència pròpia). En qualsevol cas creiem convenient ser discret en l'actitud i evitar o vigilar qualsevol comentari polític (Síria és un país molt involucrat en la causa palestina i enemic visceral d'Israel).

Entrades als llocs arqueològics

Com molts països Síria ha descobert la facilitat d'obtenir diners dels visitants cobrant un preu abusiu en les entrades als llocs arqueològics i museus, ja que es paga una tarifa fixa de 300 LS per cada lloc a visitar. En alguns llocs aquesta quantitat està més que justificada, però en altres cal pensar dues vegades si val la pena la visita abans d'entrar. Si disposeu del Carnet d'Estudiant Internacional (ISIC) no deixeu de portar-lo perquè presentant-lo el cost de l'entrada es redueix al 10% o menys (de 300 LS es passa a pagar 20 LS, per exemple), i després d'unes quantes visites això suma molts diners. Fins i tot si el carnet ISIC està caducat porteu-lo igualment perquè en alguns llocs no s'ho miren tan amb lupa com en altres i cola.

Clima

En les dates del nostre viatge vam trobar un clima molt variable, amb dies de sol, fred, vent i episodis ocasionals de pluja. Tot i així pensem que són unes dates ideals per no patir la calor que a ben segur deu fer als mesos d'estiu, especialment en zones més desèrtiques com Palmyra o Damasc.

Diferència horària

+1 hora

Guia de viatge

Syria, Lonely Planet (ed. Octubre 1999).

^top

 GUIA / RELAT DE VIATGE: RUTA PALMYRA, KRAK DES CHEVALIERS i ALEPPO

DAMASC (I)

COM ARRIBAR-HI

Vols Barcelona-Milà Malpensa (només 70 minuts) i Milà Malpensa-Damasc (3 hores i 30 minuts), ambdós d'Alitalia, amb només dues hores de connexió entre els dos vols.

A la mateixa terminal d'arribades hi ha una oficina de canvi oberta les 24 hores, on s'aplica el mateix canvi que es troba en qualsevol banc de la ciutat i no es cobra comissió.

Donat que la majoria de vols que arriben a l'aeroport de Damasc ho fan durant la matinada, entre l'1 i les 4 hores, ja no és possible agafar un autobús al centre de Damasc (el darrer sembla sortir a les 23 hores) i per tant cal agafar un taxi. A la mateixa terminal d'arribades de l'aeroport hi ha un taulell amb el cartell Taxi Desk on s'ha de pagar indicant el destí a canvi d'un rebut que cal donar al taxista que s'encarregui de portar-nos. Fàcilment poden demanar d'entrada 10 US$ per anar a la zona cèntrica d'Al-Marjeh. Evidentment cal regatejar aquest preu, sobretot sortint fora de la terminal i acordant el preu directament amb el taxista, tot i que a aquestes hores de la nit no hi ha massa a fer. Nosaltres vam aconseguir rebaixar el preu a 8 US$ (400 LS). Una bona idea és buscar altres viatgers interessats en anar a la mateixa zona per compartir el taxi. Nosaltres ho vam fer, pagant finalment 200 LS pel taxi. El trajecte mencionat és de 25 km i sense trànsit es fa només en 20 minuts.

DORMIR I MENJAR

Ens quedem a l'Hotel Al Mahaba & Alsalam al carrer Choukri al-Quwatli, quasi fent cantonada amb Yousef al-Azmeh. Es tracta d'un hotel de preu mig on l'habitació està força bé encara que l'entrada no promet res de bo. Una habitació doble amb bany, aigua calenta, calefacció (important en aquestes dates) i TV costa 20 US$. No és gens barata i estava fora del nostre pressupost, però a les 3 de la matinada tampoc era moment de ser massa exigent. Abans hem anat al proper Hotel Al-Rabie, recomanat per Lonely Planet, però l'hem trobat tancat (no sabem si de forma definitiva o només temporal).

A la cantonada sud-oest de la plaça Al-Marjeh hi ha el restaurant Abou al-Nawas (el rètol que hi ha fora només està en àrab), una bona opció per esmorzar. Un esmorzar a base de melmelada, mantega, khobz (pa àrab en forma de disc aixafat) i un te costa 50 LS. Com a referència, una ampolla d'aigua mineral de 1'5 litres costa normalment 25 LS a qualsevol lloc del país.

• Veure més informació sobre Damasc a Damasc (i II).

^top

PALMYRA

COM ARRIBAR-HI

Els autobusos de Damasc a Palmyra surten de la terminal de Harasta, a 7 km al nord-est del centre de Damasc. Per arribar fins aquesta terminal s'ha d'agafar un microbús a la parada propera al mercat de fruita, al carrer Choukri al-Quwatli. Aquest trajecte costa 5 LS cadascú. Per saber quin és el microbús que hi va no hi ha més remei que preguntar al conductor o bé a altres persones que estiguin esperant a la parada (això serà la forma habitual ja que tot està retolat en àrab). Un cop a la pròpia terminal de Harasta també caldrà preguntar per l'autobús a Palmyra (les úniques destinacions retolades en cristià són les que van a Turquia). La companyia Izla Tours té autobusos molt còmodes a Palmyra per 110 LS cadascú. Triga 3 hores justes en fer els 250 km de distància entre les dues ciutats. Tan aviat deixem la ciutat de Damasc ja ens trobem amb un paisatge desèrtic que ens acompanyarà fins Palmyra.

L'autobús d'Izla Tours passa pel centre del poble de Palmyra però la seva parada final està en un garatge a 2'5 km del centre. Demaneu que us deixin al centre o haureu de fer aquest trajecte a peu, tot i que trobareu molt voluntaris a portar-vos al centre, fins i tot gratuïtament, ja que són comissionistes que us voldran portar al seu hotel.

DORMIR I MENJAR

Després de resistir els cants de sirena de molts comissionistes que se'ns apropen a oferir-nos el seu hotel (especialment l'Hotel Citadel) acabem anant al que nosaltres teníem pensat, el New Afqa Hotel. L'habitació doble amb bany i esmorzar inclòs costa 500 LS (l'esmorzar s'inclou després de regatejar). Des de l'habitació, bastant correcta, hi ha una vista parcial de les ruïnes de Palmyra a través d'una petita finestra. El propietari de l'hotel és molt amigable i a la recepció de l'hotel podreu seure al sofà i veure les notícies d'Al Jazira mentre beveu un te.

Com que és temporada baixa i encara fa fred, els restaurants a l'aire lliure estan tancats i els que queden per sopar decentment són pocs. Un d'ells és el restaurant Traditional Palmyra al carrer al-Quwatli (en aquest carrer es concentren els restaurants i botigues de records). En aquest restaurant podeu demanar el mensaf, un plat tradicional beduí (sopa i un plat amb arròs, pollastre, ametlles, mongeta seca i iogurt). Està boníssim i no hauria de costar més de 300 LS un mensaf per a dues persones i una ampolla d'aigua. Un altre restaurant que està força bé és el Restaurant Venus, al carrer an-Nasr, a 50 metres del carrer al-Quwatli. Aquí podeu demanar, per 75 LS, una ampolla gran de Barada, una marca de cervesa de Damasc que no és que sigui molt bona però és la millor de les que es fa al país.

COSES A VEURE

Patrimoni de la Humanitat Lloc arqueològic de Palmyra (declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO al 1980). Palmyra es troba al mig del no res i en un lloc tan remot emergeix un oasi que voreja les ruïnes i la ciutat nova. Palmyra és un lloc impressionant i de visita obligada (es diu que, juntament amb Petra a Jordània, és la gran meravella de l'Orient Mitjà. A finals de l'any 266 va arribar al poder la reina Zenobia, la dona que per sempre més ha quedat lligada a la història de Palmyra. Després de la seva derrota a l'any 274, els romans es van apoderar de la ciutat. Després vindrien successivament, els bizantins, els àrabs i els turcs.

Vista de Palmyra
Vista de Palmyra

Recomanem dedicar un dia sencer a la visita de Palmyra, portant menjar i beure per no haver de tornar al poble a dinar i perdre temps i esforç en anar i tornar.

Caminant des de l'hotel l'entrada està a uns 600 metres. Comencem per visitar el temple de Bel, el més sencer i espectacular de tot el conjunt, i és aquí és on es paga una entrada de 300 LS. Aquest temple està molt i molt bé, encara que una mica deixat i brut (una constant que trobarem en molts altres llocs).

A continuació enfilem l'avinguda de les columnes (amb més d'un quilòmetre de longitud) passant per sota del gran arc. Amb molta calma anem visitant tot allò que hi ha a costat i costat de l'avinguda: temple Nabo, el Teatre, la Casa del Senat, l'Agora, el Tetrapylon i el camp de Dioclecià, punt final de l'avinguda de les columnes. Des d'aquí, desert a través, caminem uns 500 metres fins a les torres funeràries de Yemliko i pugem dalt del turó que hi ha darrera d'elles, on dinem contemplant una magnífica vista de tots els voltants: les ruïnes, les torres funeràries, el castell àrab, l'oasi i el desert. Realment impagable !!

Després d'una bona estona aquí baixem de nou per on hem pujat, travessem a peu pel desert alguns plecs del terreny passant pel costat d'altres torres funeràries en ruïnes i iniciem l'ascensió per un camí pedregós al castell àrab de Qala'at ibn-Maan, dalt d'una muntanyeta des d'on es domina tots els voltants. Entrar al castell costa 150 LS i creiem que no val la pena pagar-les perquè l'interior està derruït i la vista des de les seves torres és la mateixa que des de l'entrada. La millor hora per pujar fins el castell és a darrera hora de la tarda, quan el sol comença a baixar en l'horitzó, ja que les pedres de Palmyra van agafant un color rogenc i les ombres són cada cop més allargades. Quan el sol està a punt de desaparèixer és un bon moment per baixar del castell, entrar de nou en l'avinguda de les columnes i fer-la de nou passejant fins al principi, mentre es fa fosc.

^top

KRAK DES CHEVALIERS

COM ARRIBAR-HI

Anar de Palmyra fins a Hosn (població on es troba el superb castell de Krak des Chevaliers) en transport públic suposa fer dos trajectes, primer Palmyra-Homs i després Homs-Hosn.

En l'oficina de la companyia d'autobusos Karnak que hi ha enfront del museu de Palmyra i a escassos 75 m. de l'hotel comprem els bitllets a Homs. L'autobús surt a les 7'30 h. del matí i costa 65 LS. El paisatge que veurem és desèrtic al principi, una mena d'estepa després, i finalment camps de conreu cultivats i molta verdor a mesura que ens acostem a Homs. L'autobús arriba a la terminal de Karnak a Homs 2 hores i 15 minuts després.

Just al costat d'aquesta terminal hi ha la de microbusos i minibusos, a on anem i demanem per un microbús indicant Qala'at al-Hosn (nom àrab de Krak des Chevaliers). Un cop trobat el microbús cal esperar a que s'ompli (possiblement el conductor us ofereixi llogar tot el vehicle i sortir immediatament). El trajecte normal costa 25 LS i triga una hora: primer s'agafa l'autopista en direcció a Tartus i després 10 km d'una petita carretera amb fortes rampes de pujada fins al poble de Hosn. El castell està sobre un promontori elevat sobre el poble, però el microbús ens deixa a l'entrada del castell.

COSES A VEURE

Castell de Krak des Chevaliers. Aquest magnífic castell de l'època de les Creuades, a diferència d'altres, està quasi com fa 800 anys pel seu bon estat de conservació (sobretot exterior). Construït entre els anys 1150 i 1250 guardava l'únic lloc de pas d'importància entre Antakya a Turquia i Beirut al Líban.

L'entrada al castell costa 300 LS i si porteu la motxilla amb vosaltres és possible deixar-la al costat de l'oficina on es venen els tiquets (nosaltres ho vam fer per visitar el castell amb més comoditat). El castell és molt gran i imponent (un mur exterior amb 13 torres i un interior amb un torreó, separats per un fossat). A les estances interiors s'estan fent tasques de reconstrucció. Les vistes des del torreó són magnífiques.

Sortint del castell recomanem agafar la carretera en direcció al complex turístic Amar (està indicat amb un rètol) que voreja el castell per darrera i caminar uns 10 minuts fins arribar a un punt des d'on hi ha una excel.lent perspectiva de tot el castell (la que surt normalment a totes les fotos). La visita al castell ens pot portar unes dues o tres hores.

^top

ALEPPO

COM ARRIBAR-HI

Just davant de l'entrada del castell sol haver-hi algun microbús esperant per recollir gent en direcció a Homs (si no és així caldrà baixar fins al centre de Hosn). El preu és de 25 LS i la durada del trajecte és d'una hora fins la terminal de microbusos d'Homs. En la mateixa terminal (a l'esquerra de l'entrada) es pot agafar un minibús a Aleppo. Nosaltres n'agafem un que surt a les 15:45, costa 50 LS i triga 2 hores i 20 minuts en arribar a la terminal d'Aleppo (tot el recorregut és autopista).

Per menjar alguna cosa a la terminal d'Homs recomanem sortir al carrer i a uns 100 m. a l'esquerra hi ha diversos restaurants on es pot menjar un xish tawuc, felafel i una taronjada per 75 LS.

DORMIR I MENJAR

La zona d'hotels econòmics a Aleppo es troba a l'esquerra de la Torre del Rellotge, en el carrer al-Maari i adjacents (a uns 500 m. al nord de la terminal de microbusos i minibusos). Una de les millors opcions econòmiques és l'Hotel Tourist, on una habitació doble amb bany i calefacció costa 650 LS. Està tan net i ben posat que és quasi com estar a casa. Però alguna de les seves habitacions és força sorollosa perquè dóna a dos carrers i pot ser un inconvenient (ho diem per experiència). Una altra opció és l'Hotel Syria, a 50 metres de l'anterior, al mateix carrer. Aquí una habitació doble amb bany costa 400 LS i està força bé pel preu que té (encara no és comparable al Tourist). A més té habitacions que donen a la part de darrera, molt més tranquil.la. No massa lluny d'aquí també tenim l'Hotel al-Jawaher (costa 700 LS i creiem que és massa car pel que ofereix) i l'Hotel Najem al-Akhdar (costa 450 LS però és megacutre).

Al carrer Yarmouk que dóna a Bab al-Faraj hi ha nombroses parades de sucs naturals (un suc de taronja, per exemple, costa 20 LS). En la confluència dels carrers al-Maari i Bab al-Faraj hi ha nombrosos restaurants. Un d'ells, amb un enorme rètol lluminós de color blau amb caràcters àrabs i que es troba davant de la torre del Rellotge, el podem recomanar perquè s'hi menja bé, està bé de preu i disposa d'una sala àmplia amb taules i cadires. Al carrer Rashid hi ha el Restaurant Abou Nawas, el qual està bé però és una mica car. Una sopa de llenties, una amanida i trossos de pollastre al grill costa 200 LS. Just davant de l'entrada de la Ciutadella hi ha diversos cafès o cofeehouses amb terrasses on asseure's i contemplar la vida fumant una pipa d'aigua (o no).

COSES A VEURE

Aleppo (coneguda com a Halab pels locals) es disputa amb Damasc i Hamma el ser la ciutat, sempre habitada, més antiga del món, donant això una idea de la seva importància històrica. Amb els seus fascinants mercats coberts, la ciutadella, museus i caravanserais, és un lloc magnífic, de visita obligada, per passar uns quants dies i conèixer l'essència siriana.

Patrimoni de la Humanitat Ciutat vella (declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO al 1986). No cal dir que les principals atraccions d'Aleppo es troben en aquesta zona de la ciutat. Per començar tenim els fabulosos mercats coberts, vàries hectàrees de carrers laberíntics que formen un món apart i on és possible trobar de tot. Potser no és tan gran com el del Caire o el d'Istanbul però és un dels més bonics, i a més el d'Aleppo encara no està orientat al turisme, donant la sensació de que no ha canviat res en cents d'anys. Val la pena perdre's pel seu interior i deixar-se envair per les seves olors i sensacions. Cada zona del mercat està especialitzada segons el que es ven. Per exemple si es vol comprar un kufeyya o típic mocador palestí (com el que porta Yasser Arafat, per exemple) s'ha d'anar al souq az-Zarb.

En la part nord d'aquests mercats hi ha la Gran Mesquita, 10 anys més jove que la mesquita Umayyad de Damasc. En el moment de la nostra visita estava tancada per obres de restauració i sembla que encara va per llarg. Enfront de la mesquita hi ha la madrassa Halawiyya, on per 25 LS es poden veure les 6 columnes que queden de l'antiga catedral que hi havia aquí. 200 metres al sud de la madrassa tenim Khan al-Jumruk, el més gran i bonic de tots els khans d'Aleppo. Entrant-hi podreu veure una porta de fusta molt treballada i un pati interior amb una façana molt bonica.

Entrada a la Ciutadella d'Aleppo
Entrada a la Ciutadella d'Aleppo

L'altra gran punt d'interès és la Ciutadella, la qual domina la ciutat a est de la zona dels mercats. L'entrada està al costat sud i és una porta fortificada del s. XII a la que s'arriba per un pont sobre un gran fossat. L'interior de la Ciutadella està força ruïnós encara que s'hi estan fent importants obres de restauració. Tot i així la visita està més que justificada per les magnífiques vistes de tota la ciutat d'Aleppo i també per veure la Sala del Tron, la qual ha estat restaurada luxosament per a actes oficials. Tanca els dimarts i l'entrada costa 300 LS (15 LS amb el carnet ISIC).

Passejar sense rumb pels carrers de la zona al sud de la Ciutadella també és molt interessant ja que són carrers autènticament musulmans, així com per la zona al sud i est de la mesquita al-Atrush.

En la cantonada sud-est de la Ciutadella hi ha el hammam Yalbougha an-Nasry, el més bonic de Síria i no tan turístic com els d'Istanbul. El seu interior fa de l'experiència del bany quelcom d'especial. La gran sala d'estar interior és especialment bonica. Hi ha horaris diferents per homes i dones (els dels pocs hammams de Síria on s'accepten dones). El seu preu és de 415 LS pel servei complet que inclou l'entrada, sauna, massatge, sabó, esponja, guant de crin i beguda. Molt recomanable.

Ciutat nova. En la zona a l'esquerra de la torre del Rellotge i al nord del carrer al-Maari podem trobar l'Oficina de Turisme (útil per a qualsevol informació que necessitem), el Museu Arqueològic Nacional i l'Hotel Baron, tot ells al carrer al-Baron.

Sabó d'Aleppo
Sabó d'Aleppo

L'Hotel Baron mereix una visita, ni que sigui per la nostàlgia dels temps dels grans viatgers i personatges de principis del s. XX com Agatha Christie, TE Lawrence, Theodore Roosevelt o Charles Lindbergh. En veure l'hotel actualment queda palès que va tenir moments molt millors i que ara viu del nom, ja que es troba en un estat força decrèpit pel poc manteniment. En la planta baixa hi ha un bar i una sala d'estar amb sofàs on es pot prendre tranquil.lament una cervesa Al-Chark (natural d'Aleppo). Una cervesa i un te costa 150 LS, però el sobrepreu val la pena. Abans de marxar podeu veure, en un aparador de la sala dreta, la factura d'una consumició de TE Lawrence al 1914.

Al principi del carrer Bab Antakya (amb l'inici en la Torre del Rellotge) tenim a un costat bonics edificis amb la façana de fusta i a l'altre diverses paradetes on podeu trobar, entre altres coses, el famosíssim sabó d'Aleppo, fet de llorer o d'oliva. Una pastilla de bon sabó pot costar al voltant de 25 LS i és un bon i senzill record d'aquesta magnífica ciutat.

Basílica de Sant Simeó (Qala'at Samaan). Aquesta basílica va ser erigida en honor de Sant Simeó, també conegut com Simeó l'Estilita (la llegenda diu que aquest sant va viure 36 anys dalt d'una columna amb el desig d'aïllar-se del món buscant pau interior i estar més a prop del cel. Poc després de la seva mort es va construir l'església dalt del turó on el sant havia viscut pujat a la columna. Aquesta església es composava de quatre basíliques disposades en forma de creu, donant lloc a una mena de plaça octogonal coberta per una cúpula, en el centre de la qual hi havia la columna del sant. Quan es va acabar la seva construcció, a l'any 490, era l'església més gran del món. L'església en sí està força ben conservada tenint en compte l'edat, però la columna al voltant de la qual va ser construïda està molt deteriorada, quedant només un munyó d'un parell de metres (la resta s'ha perdut a causa de la devoció al sant, ja que durant segles molts peregrins s'han volgut emportar un record en forma de tros de columna).

L'entrada al recinte costa 300 LS. La guia de Lonely Planet avisa de que els dimarts està tancat, però ara això ha canviat i està obert tots els dies (de tota manera us podeu informar prèviament a l'oficina de Turisme d'Aleppo). La visita del lloc es pot fer tranquil.lament en dues hores. Les restes són impressionants i la vista des d'aquí dalt sobre els voltants és magnífica. A més, amb la primavera i la pluja, la verdor dels camps i l'explosió de floretes li afegeixen encara més atractiu.

Per anar a Sant Simeó primer cal anar a l'estació de microbusos d'Aleppo (100 metres al sud de la torre de l'Hotel Amir Palace) i preguntar per un microbús a Daret Azze o Qala'at Samaan. El trajecte de 35 km costa 10 LS i triga 40 minuts en arribar a Daret Azze, un poblet a 6 Km de Sant Simeó. Un cop a Daret Azze i el microbús es buida de gent el conductor possiblement ens demani per portar-nos fins allà per 100 LS, perquè sap que no hi ha forma d'arribar fins allà amb transport públic. Nosaltres no acceptem i comencem a caminar per la carretera, preguntant abans per la direcció correcta. Després ja és qüestió de tenir sort i que passi algun vehicle (en passen molt pocs) que no vagi ple i aturi davant del nostre senyal. En el pitjor dels casos (però molt improbable) haurem de caminar els 6 km fins Sant Simeó. Per tornar a Aleppo hem de fer el camí a l'inversa. Primer baixar fins la cruïlla de la carretera, a 800 metres de l'entrada, i caminar per la carretera a l'esquerra a l'espera de que passi algun vehicle i ens porti de nou fins Daret Azze. Un cop aquí preguntar per un microbús a Aleppo (segurament ens trobarà abans el microbús a nosaltres) i agafar-lo, pagant 10 LS per arribar de nou a l'estació de microbusos d'Aleppo. Aquesta excursió pot fer-se en un matí sencer (4-5 hores).

^top

facebooktwitterYoutube
RentalCars

COMUNITAT

facebooktwitterYoutube


2001-2017 © Viatgeaddictes.com [ Suanda, Yolanda & Toni ]. Tots els drets reservats
icona Viatgeaddictes
2001-2017 © Viatgeaddictes.com
Aquest web utilitza galetes per a millorar l'experiència de navegació dels seus usuaris. Si continues navegant considerem que acceptes el seu ús.Més informació