Viatgeaddictes
logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
Bandera

COLÒMBIA

Guia i relat d'un viatge per lliure a Colòmbia

Data Data viatge: 1997. Publicat el 01/03/2001
2.0 de 5 (112 vots)

Introducció

Colòmbia és el quart país més gran d'Amèrica del Sud, i té la particularitat d'estar banyada alhora pels oceans Pacífic i Atlàntic. A més del territori continental Colòmbia conta amb algunes illes en ambdós oceans, de les quals les més conegudes són els arxipèlags de San Andrés i Providencia en el Carib. El paisatge colombià és bàsicament muntanyenc, ja que els Andes creuen el país de nord a sud ocupant gairebé la meitat de la superfície. Per altra banda, la Sierra Nevada de Santa Marta, prop de la costa caribenya, alberga els dos cims més alts de Colòmbia, amb gairebé 5.800 metres d'altura. A l'est dels Andes s'estenen els LLanos i al sud la selva amazònica. Aquesta varietat geogràfica el converteix en un país ple de contrastos.

Aquests contrastos fan de Colòmbia un país especialment interessant, amb selves, platges, paisatge d'altura, ciutats colonials, restes arqueològiques i molt més. A més el caràcter educat i afable de la seva població ens fa sentir com a casa. I tot això amb la presència de molt poc turisme, perquè desgraciadament se sol associar Colòmbia amb un país molt poc segur a causa de la presència de guerrilles, paramilitars, narcotràfic i delinqüència comuna, però això no significa en absolut que tot el país sigui igual d'insegur o que no es pugui visitar el país i tornar sense cap contratemps. Simplement es tracta d'utilitzar el sentit comú, informar-se sobre el terreny i estar sempre alerta.

Fins al moment no ens ha estat possible, per falta de temps, escriure el relat complet d'aquest viatge. Esperem que algun dia, més aviat que tard, puguem publicar aquest interessant viatge que tantes anècdotes ens va proporcionar.

^top

Fitxa tècnica del viatge

Nota

Avisem de que la informació reflectida en la descripció de cadascuna de les guies o relats, sobretot la referida a horaris, preus, visats, adreces d'e-mail o pàgines web, pot haver variat des del moment en que es va recollir la informació publicada (veure data en la capçalera del relat).

Viatgeaddictes.com no ens responsabilitzem dels possibles perjudicis que pugui causar la informació aquí continguda, així com de les opinions expressades pels col·laboradors, ni aquestes són necessàriament compartides per nosaltres.

Per altra banda us animem a que, si utilitzeu la informació aquí continguda, tingueu l'amabilitat d'enviar-nos un e-mail amb les vostres impressions, sobre si us ha resultat útil o no, informació errònia o actualitzada, etc. Tant nosaltres com els nostres col·laboradors esperem com única compensació al nostre treball que perdeu un minut i ens digueu alguna cosa que ens permeti conèixer si el nostre esforç mereix la pena.

Gràcies per visitar Viatgeaddictes.com

Data del viatge

Del 18 de juliol al 17 d'agost de 1997.

Itinerari

mapa

Días 1-2: BCN - Roma - Caracas - Bogotá
Día 3: Bogotá - Medellín
Día 4: Medellín
Día 5: Medellín - Santafé de Antioquía
Día 6: Santafé de Antioquía - Turbo
Día 7: Turbo - Montería
Día 8: Montería - Cartagena
Día 9: Cartagena - isla de Bocachica - Cartagena
Día 10: Cartagena - Loma Arena - volcán de Totumo - Cartagena
Día 11: Cartagena - Santa Marta
Día 12: Santa Marta - El Zaíno - Arrecifes (P. N. Tayrona)
Día 13: Arrecifes - Pueblito - Calabazo - Santa Marta
Día 14: Santa Marta - El Banco
Día 15: El Banco - Mompós
Día 16: Mompós - El Banco - Bucaramanga
Día 17: Bucaramanga - Tunja
Día 18: Tunja
Día 19: Tunja - Villa de Leyva
Día 20: Villa de Leyva - Ráquira - Villa de Leyva
Día 21: Villa de Leyva - Bogotá - ...
Día 22: ... - San Agustín
Día 23: San Agustín - San José de Isnos - SanAgustín - La Plata
Día 24: La Plata - Tierradentro - S. Andrés de Pisimbalá - Tierradentro
Día 25: Tierradentro - Inzá - Popayán
Día 26: Popayán - Silvia - Popayán
Día 27: Popayán - P. N. Puracé - Popayán
Día 28: Popayán - Cali - ...
Día 29: ... - Bogotá
Días 30/31: Bogotá - Caracas - Roma - BCN

La ruta marcada en el mapa adjunt (clicar sobre el mapa per a veure'l a tamany real) correspon a un viatge independent de 31 dies que vam fer a l'estiu de l'any 1997 per terres colombianes. Vam utilitzar exclusivament transport públic per a moure'ns pel país.

En les dates del nostre viatge per Colòmbia algunes zones del país, incloent també alguns parcs naturals del nostre interès (com el P.N. Los Katíos, en la frontera amb Panamà), estaven fora de límits per al viatger a causa de la presència de guerrilles i paramilitars, pel que vam haver d'anar modificant la nostra ruta en funció d'aquestes vicissituds.

Malgrat això, la nostra experiència en aquest sentit va ser molt satisfactòria ja que visitàrem ciutats, zones rurals o parcs naturals viatjant sempre en transport públic (fins i tot en trajectes nocturns) sense cap problema, fora dels controls militars rutinaris i, fins i tot, d'una detenció accidental. Però insistim en que cal actuar amb molta prudència.

Diners

En les dates del nostre viatge, en l'any 1997, encara vigents les antigues pessetes, els canvis aproximats entre monedes eren els següents: 1 pta. = 7,5 P$ (peso colombià) / 1 P$ = = 0'133 pts / 1 US$ (dòlar USA) = 146,6 pts.

Despeses del viatge

+ 79.400 pts. (vol BCN-Bogotá-BCN)
+ 94.600 pts. (hotels, menjars, transport, entrades, altres)
= 174.000 pts. (total aproximat per persona)

Guia de viatge

South American Handbook, de Trade & Travel Publications, en anglès. Lògicament ara ha ha edicions d'aquesta i altres editorials molt més actualitzades.

^top
Relat d'un viatge a Colòmbia - Sònia Graupera [2009]

facebooktwitterYoutube
RentalCars

COMUNITAT

facebooktwitterYoutube


2001-2017 © Viatgeaddictes.com [ Suanda, Yolanda & Toni ]. Tots els drets reservats
icona Viatgeaddictes
2001-2017 © Viatgeaddictes.com
Aquest web utilitza galetes per a millorar l'experiència de navegació dels seus usuaris. Si continues navegant considerem que acceptes el seu ús.Més informació