Viatgeaddictes
logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
puntExcursions > Tarragona > el Priorat > Per la vall del riu Montsant: d'Ulldemolins a Margalef

RUTES EL PRIORAT

Per la vall del riu Montsant: d'Ulldemolins a Margalef


 Fitxa tècnica

Ruta en cotxe o moto Ruta en cotxe o moto
Dificultat tècnica Dificultat tècnica: Molt baixa
Distància Distància: 18.5 km
Temps efectiu Temps efectiu: 3 hores
Circular  Circular: No
Inici / final ruta Inici / final ruta: Ulldemolins / Margalef
Ruta senyalitzada Ruta senyalitzada:
Interès Interès: Natura / Cultura

 Descripció

Itinerari en cotxe que proposa diverses rutes a ermites i punts d'interès del Parc Natural de la Serra de Montsant, alguns d'extraordinària bellesa paisatgística com el congost de Fraguerau i l'entorn de l'embassament de Margalef.

Des de Tarragona, anirem fins a Reus per prendre la carretera N-420, que seguirem fins a arribar a l'alçada de les Borges del Camp, on trencarem a la dreta per la comarcal C-242 que ens portarà directament fins a Ulldemolins.

Des de Barcelona, la sortida 34 de l'AP-7 ens conduirà a la N-420. Si venim de Lleida, el més fàcil és agafar la C-12 i, un cop passat Torrebesses, enllaçar amb la C-242 fins a Ulldemolins. Més tard, es pren la carretera C-242 en direcció a Bellaguarda i es ressegueix en cotxe la vall alta del riu Montsant per la carena de la serra la Llena amb magnífiques vistes panoràmiques.

Remarquem, prop del trencall de Juncosa, arran mateix de la carretera, les ruïnes de l'antiga Venta de la Llena, antic hostal del camí. El primer poble que troba el riu després d'Ulldemolins és Margalef (s'hi accedeix per la carretera local T-713 des de la C-242 a l'alçada del coll del Grau). El visitant farà bé d'enfilar-se, des de Margalef, a una de les ermites de més anomenada en aquesta part de la comarca, la de Sant Salvador, que domina un extens panorama.

També es pot veure l'embassament de Margalef, situat 3 km abans d'arribar al poble. La paret, de prop de 20 m d'alçària, forma part d'un embassament d'uns 3 km de llarg que va significar la possibilitat d'introduir activitats de lleure inèdites a la vall del riu Montsant.

Els punts d'interès d'aquesta ruta els trobem a Margalef (Ermita de Sant Salvador i Embassament de Margalef) i Ulldemolins (Ermita de Sant Antoni de Pàdua i Santa Bàrbara, Ruïnes de l'antiga Venta de la Llena, Ermita de Sant Bartomeu de Fraguerau, Congost de Fraguerau, Ermita de Santa Magdalena).

© Palau Robert - Centre d'Informació de Catalunya

^top

RentalCars

COMUNITAT

facebooktwitterInstagramYoutube


2001-2020 © Viatgeaddictes.com [ Suanda, Yolanda & Toni ]. Tots els drets reservats
icona Viatgeaddictes
2001-2020 © Viatgeaddictes.com
Aquest web utilitza galetes per a millorar l'experiència de navegació dels seus usuaris. Si continues navegant considerem que acceptes el seu ús.Més informació