logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
puntExcursions > Tarragona > el Montsià > En cadira de rodes pel Parc Natural del Delta de l'Ebre

EL MONTSIÀ

En cadira de rodes pel Parc Natural del Delta de l'Ebre


 Fitxa tècnica
Ruta en cadira de rodes Ruta en cadira de rodes
Id ruta: 10038
Dificultat tècnica Dificultat tècnica: Baixa
Distància Distància: 1.68 km
Temps efectiu Temps efectiu: 2 hores
Desnivell pujada / baixada Desnivell pujada / baixada: 0 m.
Circular  Circular:
Inici / final Inici / final: Ecomuseu de Deltebre
Coordenades GPS inici Coordenades GPS inici: 40.72277480, 0.72217900
Ruta senyalitzada Ruta senyalitzada:
Interès Interès: Natura / Cultura
Enllaç extern Enllaç extern: Fitxa ruta
 Descripció

El paisatge del delta de l'Ebre és únic a Catalunya: les extenses terres planes i els aiguamolls li donen un aspecte singular. En el seu interior es troben zones de cultiu on predominen els arrossars d'aspecte canviant segons les estacions.

Al litoral hi ha llargues i desertes platges sorrenques amb dunes coronades per borró i d'altra vegetació ben adaptada al medi, canyissars i una esplèndida vegetació de ribera. Per les seves qualitats i situació geogràfica, és un lloc ideal per a les aus migratòries i autòctones.

Aquest itinerari té tres parts ben diferenciades: una visita a l'Ecomuseu situat a la població de Deltebre (0,37 km), amb un recorregut pel jardí botànic, un passeig per un carril bici que discorre un tram vora la bassa de l'Encanyissada (1,68 km, anada i tornada), situada a prop de la població del Poble Nou del Delta, i una visita a l'observatori del Garxal (0,19 km, anada i tornada), pròxim a la població de Riumar.

El punt de partida de l'itinerari és l'Ecomuseu de Deltebre. Per arribar-hi cal situar-se a la carretera N-340 entre Amposta i l'Ampolla i prendre una de les carreteres que duen a Deltebre, que són, de nord a sud, la TV-3401 per Ampollamar, la TV-3409 per Camarles, la T-340 pel Lligallo del Roig i la TV-3454 des del nord d'Amposta.

© Palau Robert - Centre d'Informació de Catalunya