logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
puntExcursions > Lleida > el Segrià > Un tomb per l'Aiguabarreig: de Seròs al bosc de Seròs, la Granja d'Escarp i Massalcoreig

EL SEGRIÀ

Un tomb per l'Aiguabarreig: de Seròs al bosc de Seròs, la Granja d'Escarp i Massalcoreig


 Fitxa tècnica
Ruta en btt Ruta en btt
Id ruta: 10143
Dificultat tècnica Dificultat tècnica: Mitjana
Distància Distància: 36.4 km
Temps efectiu Temps efectiu: 3 hores
Desnivell pujada / baixada Desnivell pujada / baixada: +124 m. / -124 m.
Circular  Circular:
Inici / final Inici / final: Àrea esportiva, Seròs
Coordenades GPS inici Coordenades GPS inici: 41.46394784, 0.40412216
Ruta senyalitzada Ruta senyalitzada: Parcialment
Interès Interès: Natura / Esport
Enllaç extern Enllaç extern: Fitxa ruta
 Descripció

Magnífic recorregut en bicicleta que, per les seves característiques, s'hauria de realitzar en una estada de dos dies.

Discorre per un territori sorprenent, poc conegut, de gran valor naturalístic, històric i econòmic. El centre d'atracció de la ruta és l'indret de l'Aiguabarreig.

Diverses instal·lacions, observatoris i passeres permeten endinsar-se per aquests aiguamolls, canyissars i boscos de ribera fruint d'una varietat d'espècies botàniques i de fauna inusual, on destaquen ocells i aus aquàtiques.

Els rius Segre i Cinca s'ajunten en un sol cabal abans de confluir amb l'Ebre. Els dos cursos dibuixen una forma de V baixa sobre el territori abastant una àmplia plana presidida pel relleu de la serra de Montllober.

Aquest espai de gran interès natural, humà i econòmic és l'Aiguabarreig; ocupa part dels termes municipals de Seròs, Massalcoreig i la Granja d'Escarp per la banda del Segrià, i de Torrent del Cinca i Mequinensa per la banda del Baix Cinca, a la Franja de Ponent, d'administració aragonesa.

Prenent com a punt de partida la població de Seròs, amb un itinerari d'anada i tornada es visita, primer, el bosc de ribera del Segre i els extensos conreus de fruita i hortalissa de la plana d'Aviganya; en un segon tram es va de Seròs a la Granja d'Escarp passant pel monestir d'Aviganya, es visita l'Aiguabarreig i es recorre un tram de la riba esquerra del Cinca passant per Massalcoreig, on hi ha l'Oficina d'Informació i Interpretació de l'Aiguabarreig. Part d'aquest entorn ha estat protegit per l'Espai d'Interès Natural de l'Aiguabarrreig Segre-Cinca, que abasta un total de 450 hectàrees.

El punt de sortida de l'itinerari és a Seròs. Es pot accedir a la població per la carretera LP-7041 des de la N-IIa (km 449), a l'oest d'Alfarràs, o des de la sortida del km 442 de l'A-2, entre Lleida i Fraga. També hi duu la carretera A-242 i C-45 de Reus a Fraga, que es pren a la sortida de Fraga de l'A-2.

Es pren com a punt de partida de l'itinerari l'ampla zona de pícnic situada a l'àrea esportiva de Seròs, al nord-oest de la població, entre la piscina i el camp de futbol.

© Palau Robert - Centre d'Informació de CatalunyaAquest web utilitza galetes pròpies i de tercers per a millorar l'experiència de navegació dels seus usuaris. Si continua navegant considerarem que accepta el seu ús.Més informació