logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
puntExcursions > Lleida > la Noguera > Un llarg cap de setmana per la comarca de La Noguera i el congost de Mont-rebei

LA NOGUERA

Un llarg cap de setmana per la comarca de La Noguera i el congost de Mont-rebei


 Fitxa tècnica
Ruta en cotxe o moto Ruta en cotxe o moto
Id ruta: 10096
Dificultat tècnica Dificultat tècnica: Molt baixa
Temps efectiu Temps efectiu: 3 dies
Circular  Circular: No
Inici / final Inici / final: Balaguer / Os de Balaguer
Coordenades GPS inici Coordenades GPS inici: 41.78974143, 0.80529910
Ruta senyalitzada Ruta senyalitzada:
Interès Interès: Natura / Cultura
 Descripció

Ruta de tres dies per la comarca de la Noguera (i una breu incursió al Pallars Jussà), recorrent la seva capital, Balaguer, així com les poblacions d'Àger i Os de Balaguer. Però el plat fort d'aquesta ruta és l'excursió al magnífic Congost de Mont-rebei, en la serra del Montsec.

Balaguer. La capital de la comarca de la Noguera és el nostre primer punt d'aturada. Una plàcida passejada per la part vella ens permet veure la Plaça del Mercadal, l'església gòtica de Santa Maria, el convent gòtic de Sant Domènec, el castell Formós i les restes de les muralles.

Per descansar de la caminada pel poble res millor que la zona enjardinada amb arbres al costat del riu Segre. Per dinar o sopar recomanem el restaurant Parrilla Argentina (també Hostal Sant Miquel) al carrer del Pont 91 (tel. 973 450 629), o bé el restaurant La Fontana a la Plaça Pau Casals 6 (973 44 89 93).

Àger. Des de Balaguer arribem a aquesta petita vila seguint la carretera C-147 per Camarasa i desviant-nos després a l'esquerra per arribar a Àger. Aquí trobem el magnífic recinte del castell amb l'església romànica de Sant Pere i claustre gòtic, actualment en reconstrucció.

En el nostre cas utlitzem Àger per establir el nostre camp base, ja que hi ha algunes opcions d'allotjament, restaurants i botigues per comprar queviures per a les excursions. Dormim a Casa Pascual (25 € una habitació doble amb bany privat, Tel. 973 45 50 88), establiment de turisme rural just davant la benzinera d'entrada al poble. Per dinar o sopar recomanem el restaurant Montsec, al carrer principal del poble. Àger també és un important centre per a practicar esports d'aventura, entre els que podeu trobar parapente, escalada, piragüisme, equitació, etc.

Congost de Mont-rebei. Espectacular excursió, d'almenys mig dia llarg, per a visitar aquest magnífic indret en la serra del Montsec. Podeu trobar abundant informació sobre aquesta ruta a l'anterior entrada d'aquesta mateixa pàgina i també en el web Congost de Mont-rebei.

En el camí de tornada a casa agafem la carretera C-12 d'Àger a Balaguer i aprofitem per aturar-nos en el Monestir de les Avellanes, al km 181 de l'esmentada carretera, en el terme d'Os de Balaguer. Més que el monestir en sí (actualment és un hotel, amb sales de reunions, restaurant, etc.) són bonics els seus voltants, fàcilment explorables a peu o amb BTT mitjançant algunes rutes proposades.

© Viatgeaddictes.com | Data publicació: 04/2005