Viatgeaddictes
logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
puntExcursions > Lleida > l'Alt Urgell > Ruta en cotxe per la vall del Quer

RUTES L'ALT URGELL

Ruta en cotxe per la vall del Quer


 Fitxa tècnica

Ruta en cotxe o moto Ruta en cotxe o moto
Dificultat tècnica Dificultat tècnica: Molt baixa
Distància Distància: 30 km
Temps efectiu Temps efectiu: 2 hores 30 minuts
Circular  Circular: No
Inici / final ruta Inici / final ruta: Seu d'Urgell / Querforadat
Ruta senyalitzada Ruta senyalitzada:
Interès Interès: Natura / Cultura

 Descripció

Excursió en cotxe per la vall del Quer fins al Querforadat, a la falda de la imponent serra del Cadí. Un ull avesat hi reconeixerà en alguns indrets una certa semblança amb les Dolomites italianes.

Des de la Seu d'Urgell, s'agafa la carretera N-260 en direcció a Puigcerdà (est). Cap al km 12,8, la carretera passa pels Banys de Sant Vicenç, en el terme municipal del Pont de Bar, un antic balneari del s. XIX conegut per les seves aigües càlciques i silicatades. Al costat, es troba la capella de la Mare de Déu del Remei.

Cal seguir per la mateixa carretera resseguint el curs del riu Segre. A continuació, s'arriba al Pont de Bar, poble refet de nou després de la riada de l'any 1982. La prova de la seva recent construcció la tenim en l'omnipresent color gris que l'embolcalla.

Cap al km 16, es trenca a la dreta per un trencall que duu als pobles de Bar i Toloriu (agregats al Pont de Bar) i al Querforadat (pertanyent al municipi de Cava). Aquesta pista asfaltada s'allunya de la vall del Segre i es va atansant als peus del Cadí per la vall del Quer mentre es contemplen unes vistes impressionants.

A 1 km i escaig, es troba Bar, poble de quatre cases i dos carrers encara a l'abric del que li queda de castell. També cal esmentar l'església de Sant Esteve, amb el seu campanar visible a més d'1 km de distància.

La propera parada és Toloriu, a poc més d'1 km. Toloriu, tot i ser més gran i tenir alguna casa restaurada, comparteix el mateix encant muntanyenc de Bar. Posseïa un castell, on, segons es diu, va viure una filla de l'emperador asteca Moctezuma II, que es va casar amb el cavaller Joan Grau, un militar a les ordres d'Hernan Cortés durant la conquesta de Mèxic. Avui dia, només se'n conserva l'església de Sant Jaume.

Després de Toloriu la carretera s'enfila per la muntanya i, tot i ser menys bona, és totalment transitable. El que sí va guanyant en bellesa és el paisatge, cada cop més espectacular. Una estona després, es passa pel caseriu de Barguja, avui abandonat.

I, finalment, al km 28, s'arriba al Querforadat, parada i fonda. Cal situar el poble a la part occidental de la comarca històrica del Baridà, a la riba esquerra del torrent del Quer, vora els límits septentrionals del Parc Natural del Cadí-Moixeró. Des del punt de vista artístic i arquitectònic, cal esmentar les típiques balconades de fusta i les cases amb un aire rústic que donen al poble un encant molt especial. El castell del Quer, o el que queda d'ell, es troba al damunt d'un gran roquer, visible només en entrar a la població. La visió del murallam nord del Cadí és impressionant.

© Palau Robert - Centre d'Informació de Catalunya

^top

RentalCars

COMUNITAT

facebooktwitterInstagramYoutube


2001-2020 © Viatgeaddictes.com [ Suanda, Yolanda & Toni ]. Tots els drets reservats
icona Viatgeaddictes
2001-2020 © Viatgeaddictes.com
Aquest web utilitza galetes per a millorar l'experiència de navegació dels seus usuaris. Si continues navegant considerem que acceptes el seu ús.Més informació