logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
puntExcursions > Lleida > la Segarra > Ruta de l'Aubaga i la Solana: de la Casa Nova als Camats, les Torres del Riu i Sant Vicenç

LA SEGARRA

Ruta de l'Aubaga i la Solana: de la Casa Nova als Camats, les Torres del Riu i Sant Vicenç


 Fitxa tècnica
Ruta a peu Ruta a peu
Id ruta: 10135
Dificultat tècnica Dificultat tècnica: Mitjana
Distància Distància: 13,63 km
Temps efectiu Temps efectiu: 3 hores 27 minuts
Desnivell pujada / baixada Desnivell pujada / baixada: +240 m. / -240 m.
Circular  Circular:
Inici / final Inici / final: Carretera L-314 de Guissona a Sanaüja, pk 3.1
Coordenades GPS inici Coordenades GPS inici: 41.85786000, 1.27972300
Ruta senyalitzada Ruta senyalitzada:
Interès Interès: Natura / Cultura
Enllaç extern Enllaç extern: Fitxa ruta
 Descripció

Aquesta ruta, que transcorre dins l'Espai d'Interès Natural (EIN) de la Vall del Riu Llobregós, permet fer-se una idea del patrimoni d'aquest territori travessant, de primer, el terreny planer del fons de la vall i fent després una pujada i una baixada ràpides per l'altiplà meridional circumdant.

El recorregut pot ser fet també en BTT, tot i que l'ascensió fins a la solana de Mascó és pronunciada i el camí estret i pedregós en algun punt. L'itinerari, totalment senyalitzat, disposa de plafons explicatius situats en punts estratègics.

L'EIN de la Vall del Riu Llobregós abraça una de les àrees guixenques més característiques i més ben conservades de la Depressió Central. Ocupa una àrea de 1.190 Ha. al nord de la Segarra, en el triangle que formen les poblacions de Sanaüja, Biosca i Massoteres. És un espai singular per la seva constitució geològica i el poblament vegetal, molt fràgil i vulnerable, on dominen les timonedes continentals, formacions adaptades a viure en un sòl amb elevades concentracions de calci i de sulfats.

En el punt quilomètric 3,1 de la carretera L-314 que va de Guissona a Sanaüja, neix una pista a la banda de llevant que es dirigeix al sud i, en 400 m, arriba a una bifurcació on hi ha un punt d'aparcament de l'espai natural, amb bancs i plafons d'informació. Es deixa el vehicle estacionat i es comença a caminar per la pista de l'esquerra, ampla i ben aplanada, que puja suaument cap al nord-est.

Els punts d'interès de la ruta proposada els trobem als termes municipals de Sanaüja (Espai d'Interès Natural de la Vall del Riu Llobregós, Mas de les Torres del Riu, Mas dels Camats, Camí de les Torres del Riu, Molí del Cava, Riu Llobregós, Les Torres del Riu, Mas Piquer) i de Torrefeta i Florejacs (Selvanera, Ermita de Sant Vicenç).

© Palau Robert - Centre d'Informació de Catalunya