logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
puntExcursions > Lleida > la Segarra > Ruta de la vall del riu Llobregós amb cotxe o moto

LA SEGARRA

Ruta de la vall del riu Llobregós amb cotxe o moto


 Fitxa tècnica
Ruta en cotxe o moto Ruta en cotxe o moto
Id ruta: 10136
Dificultat tècnica Dificultat tècnica: Molt baixa
Distància Distància: 130 km
Temps efectiu Temps efectiu: 2 dies
Circular  Circular:
Inici / final Inici / final: Cervera
Coordenades GPS inici Coordenades GPS inici: 41.67833660, 1.28530954
Ruta senyalitzada Ruta senyalitzada:
Interès Interès: Natura / Cultura
 Descripció

La vall del Llobregós es troba situada a la part més alta de la Segarra i limita amb el Solsonès. Regada pel riu homònim, es pot considerar una zona amb unes característiques geogràfiques diferents de la resta de la comarca.

Tota aquesta zona que s'estén al llarg de la línia que forma el riu Llobregós fou, durant el s. X, terra divisòria entre sarraïns i cristians. Durant la reconquesta, a poc a poc, s'anaren construint castells per tal de defensar-se dels atacs. A la vall s'assenta la majoria de l'actual població de la comarca. A mesura que anem cap al nord, trobem nombroses masies aïllades.

Els diversos punts d'interès de la ruta us endinsaran en la llarga història de la Segarra i descobriran un paisatge original i molt desconegut. Els pobles, els monuments i la gran quantitat d'esglésies i capelles d'origen romànic se situen en llocs estratègics i sorprenents, en un entorn natural cultivat i molt respectat. Tot aquest territori compta amb una gran riquesa natural, artística, cultural i gastronòmica -destaquen els elaborats plats de caça- que invita a perdre's en aquests paratges seguint la ruta que us presentem.

L'inici del recorregut el situem a la capital de la comarca, Cervera, des d'on sortirem en direcció nord i agafarem la carretera N-141 cap a Sant Ramon

.A continuació la ruta proposada visita els pobles d'Oluges, Montfalcó MurallatSant Ramon, Portell, Ivorra, Cellers, Claret, Ardèvol, Vallferosa, Torà, l'Aguda, Biosca, Lloberola, Sant Pelegrí, Talteüll, Sanaüja. i Cervera.

Els punts d'interès de la ruta proposada els trobem als termes municipals de Torà (Capella de Sant Salvador del Coll, Santuari de Santa Maria de l'Aguda, Capella de Sant Cosme i Sant Damià, Ajuntament de Torà, Convent de Sant Antoni de Pàdua, Església de Sant Gil de Torà, Torre de Vallferosa, Casa Clavells, Església de Sant Miquel de Fontanet, Claret, Monestir de Cellers, Cellers, Monestir de Sant Celdoni i Sant Ermenter), Oluges (Església de Santa Engràcia, Casal dels senyors d'Oluja), Sanaüja (Restes del convent de Santa Maria del Pla, Castell, Església de Santa Maria, Plaça Major fortificada), Sant Ramon (Església de Sant Jaume de Portell, Capella de Sant Ramon Nonat, Portell, Monestir de Sant Ramon de Portell), Ivorra (Església de Sant Cugat, Castell, Església de Santa Maria d'Ivorra), Massoteres (Església de Sant Pere, Torre del castell de Talteüll, Talteüll), Biosca (Santuari de la Mare de Déu del Pla, Església de Sant Miquel de Lloberola, Ruïnes del castell de Lloberola, Lloberola, Parc forestal), i Cervera (Muralles, Església de Sant Pere el Gros, Església de Sant Antoni, Porta de la Universitat, Casa Museu Duran i Sanpere, Monument a la Generalitat, Museu del Blat i la Pagesia, Església de Santa Maria, Ajuntament i Plaça Major, Universitat de Cervera).

© Palau Robert - Centre d'Informació de CatalunyaAquest web utilitza galetes pròpies i de tercers per a millorar l'experiència de navegació dels seus usuaris. Si continua navegant considerarem que accepta el seu ús.Més informació