Viatgeaddictes
logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
puntExcursions > Lleida > el Segrià > Ruta cultural per petits pobles del Segrià: ruta de Almacelles a Alcarràs

RUTES EL SEGRIÀ

Ruta cultural per petits pobles del Segrià: ruta de Almacelles a Alcarràs


 Fitxa tècnica

Ruta en cotxe o moto Ruta en cotxe o moto
Dificultat tècnica Dificultat tècnica: Molt baixa
Distància Distància: 29 km
Temps efectiu Temps efectiu: 4 hores
Circular  Circular: No
Inici / final ruta Inici / final ruta: Almacelles / Alcarràs
Ruta senyalitzada Ruta senyalitzada:
Interès Interès: Natura / Cultura

 Descripció

A les terres de ponent es troben típics i singulars pobles de cases blanques envoltats de camps de conreu com Sucs, Gimenells, Almacelles o Alcarràs.

Aquests contenen també molts racons d'història i belles mostres del patrimoni artístic de la comarca com el castell de Gimenells o l'església de Santa Maria d'Alcarràs. A Vallmanya es poden contemplar també unes sepultures megalítiques.

Se surt d'Almacelles per un desviament que hi ha al sud de la carretera N-240, que creua el poble i el comunica amb Lleida (que queda al sud-est), en direcció a Sucs i Gimenells.

Entre petits turons i camps de conreu, s'accedeix a Sucs, on cal fer una visita a la seva església. La ruta continua a migdia per la mateixa carretera (km 8) i, a mà esquerra (est), s'observen, dalt d'un turó, les ruïnes del castell de Gimenells, des d'on es tenen àmplies vistes de la contrada.

De seguida s'entra a Gimenells (km 11), on dalt del campanar de la seva església, com al de Sucs, és possible trobar nius amb cigonyes.

Se segueix cap al sud en direcció al nucli de Vallmanya. Per arribar-hi, cal prendre en un revolt de la carretera una pista que, en mig km, porta a la població (km 16). Aquí es poden veure restes prehistòriques, entre les quals destaca una tomba megalítica, i una bella casa senyorial del s. XVII.

Es prossegueix a llevant (sud-est) per la carretera L-800 i es remunta entre uns turons (km 22). Es deixen enrere uns camps de cultiu de regadiu i uns pantans artificials a mà dreta: els pantans d'Alcarràs.

En creuar unes rotondes que travessen l'A-2 per sota, s'arriba a Alcarràs (km 29). Del poble cal visitar l'església de Santa Maria, temple del s. XVIII de façana barroca que conté tres grans naus i una cúpula de 37 m d'alçada. Fi de l'itinerari.

© Palau Robert - Centre d'Informació de Catalunya

^top

RentalCars

COMUNITAT

facebooktwitterInstagramYoutube


2001-2020 © Viatgeaddictes.com [ Suanda, Yolanda & Toni ]. Tots els drets reservats
icona Viatgeaddictes
2001-2020 © Viatgeaddictes.com
Aquest web utilitza galetes per a millorar l'experiència de navegació dels seus usuaris. Si continues navegant considerem que acceptes el seu ús.Més informació