logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
puntExcursions > Lleida > l'Alt Urgell > Passeig del Coll Piquer: de Coll de Nargó al Roc Roi i el coll Piquer

L'ALT URGELL

Passeig del Coll Piquer: de Coll de Nargó al Roc Roi i el coll Piquer


 Fitxa tècnica
Ruta a peu Ruta a peu
Id ruta: 10075
Dificultat tècnica Dificultat tècnica: Baixa
Distància Distància: 3 km
Temps efectiu Temps efectiu: 45 minuts
Desnivell pujada / baixada Desnivell pujada / baixada: +110 m. / -110 m.
Circular  Circular:
Inici / final Inici / final: Plaça de l'Ajuntament, Coll de Nargó
Coordenades GPS inici Coordenades GPS inici: 42.17346996, 1.31573222
Ruta senyalitzada Ruta senyalitzada:
Interès Interès: Natura / Cultura
Enllaç extern Enllaç extern: Fitxa ruta
 Descripció

Agradable i curt recorregut pels entorns de Coll de Nargó que discorre per bells indrets naturals, com el Roc Roi, la Portella o el coll Piquer, i permet albirar extenses panoràmiques de la contrada, especialment les que s'estenen cap a llevant sobre el riu Segre i la vall d'Alinyà.

Al poble de Coll de Nargó es pot visitar el seu casc antic, el Museu dels Raiers, el museu Dinosfera (dedicat als dinosaures i al període geològic del Cretaci), l'esplèndida església romànica de Sant Climent i, ja als afores, en l'anomenat camí de Sallent, el Mirador del Cretaci, on es poden veure restes fòssils de vegetals, d'ous i de petjades de dinosaures.

Aquesta ruta parteix de Coll de Nargó, on s'accedeix des de la Seu d'Urgell per la N-260 i la C-14 en direcció a Oliana. Cal situar-se a la plaça de l'Ajuntament, on hi ha l'oficina d'informació turística de Coll de Nargó.

A continuació es remunta pel carrer de la Carretera Nova cap al nord. Se surt del poble pel carrer de la Unió, tot seguint les plaques indicatives de color groc de la ruta (del Consell Comarcal de l'Alt Urgell), i es pren un corriol que se'n va cap al nord-est en direcció al Roc Roi, una roca vermellosa situada sobre la carretera.

Al final del recorregut, novament a Coll de Nargó, es pot visitar el Museu dels Raiers, el del Cretaci i fer un tomb pel pintoresc tramat de carrers i cases de la part vella.

© Palau Robert - Centre d'Informació de Catalunya