logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
puntExcursions > Lleida > l'Alta Ribagorça > El llegat històric de Vilaller: de Vilaller a can Quintana per la vall de Barravés

L'ALTA RIBAGORÇA

El llegat històric de Vilaller: de Vilaller a can Quintana per la vall de Barravés


 Fitxa tècnica
Ruta en btt Ruta en btt
Id ruta: 10082
Dificultat tècnica Dificultat tècnica: Baixa
Distància Distància: 6 km
Temps efectiu Temps efectiu: 30 minuts
Desnivell pujada / baixada Desnivell pujada / baixada: +100 m. / -100 m.
Circular  Circular:
Inici / final Inici / final: Zona esportiva, Vilaller
Coordenades GPS inici Coordenades GPS inici: 42.47253749, 0.71315436
Ruta senyalitzada Ruta senyalitzada: Parcialment
Interès Interès: Natura / Cultura
Enllaç extern Enllaç extern: Fitxa ruta
 Descripció

Itinerari per la vall de Barravés, a l'Alta Ribagorça, que permet unir Vilaller amb un històric mas de la vall, can Quintana, travessant una frondosa àrea de ribera.

El nucli original de Vilaller, anomenat Cap de la Vila, estava murallat i disposava de quatre portals d'accés. Entre els seus carrerons costeruts, cases amb arcades i soterranis gòtics es conserven, encara, els vestigis d'una presó medieval.

L'església parroquial de Sant Climent, construïda a la part plana del nucli urbà, és del s. XVIII; en destaca el seu campanar.

La ruta surt de Vilaller, població situada a 12 km del Pont de Suert. S'hi arriba per la carretera N-230 en direcció a la Val d'Aran. Un cop allà, cal travessar el riu pel pont de la carretera de Montanui i anar fins a l'àrea esportiva municipal.

Alguns dels punts d'interès de la ruta proposada són el propi nucli de Vilaller, el Camí de can Quintana, Cap de la Vila i la Vall de Barravés.

© Palau Robert - Centre d'Informació de CatalunyaAquest web utilitza galetes pròpies i de tercers per a millorar l'experiència de navegació dels seus usuaris. Si continua navegant considerarem que accepta el seu ús.Més informació