Viatgeaddictes
logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
puntExcursions > Lleida > l'Alt Urgell > A peu pel camí vell de Sant Joan de l'Erm: del refugi de la Basseta a Castellbò

RUTES L'ALT URGELL

A peu pel camí vell de Sant Joan de l'Erm: del refugi de la Basseta a Castellbò


 Fitxa tècnica

Ruta a peu Ruta a peu
Dificultat tècnica Dificultat tècnica: Mitjana
Distància Distància: 12.58 km
Temps efectiu Temps efectiu: 3 hores 7 minuts
Desnivell pujada / baixada Desnivell pujada / baixada: +120 m. / -1043 m.
Circular  Circular: No
Inici / final ruta Inici / final ruta: Sant Joan de l'Erm / Castellbò
Ruta senyalitzada Ruta senyalitzada:
Interès Interès: Natura
Enllaç extern Enllaç extern: Fitxa ruta

 Descripció

Excursió de baixada que connecta Sant Joan de l'Erm amb el poble de Castellbò pel recuperat camí vell.

Es pot contemplar una gran diversitat vegetal durant els més de mil metres de desnivell que acumula el descens, des dels avetars i pins negres del voltant de Sant Joan de l'Erm fins als roures i la vegetació de ribera de la part més baixa de la vall.

Cal visitar Castellbò, municipi més extens de l'Alt Urgell que fou un dels centres polítics més importants de la Catalunya medieval. Formà part del gran vescomtat de Castellbò, que s'estenia àmpliament pels territoris de l'Alt Urgell, el Pallars i les valls d'Andorra. Cal contemplar la col·legiata de Castellbò, declarada Bé d'Interès Cultural.

S'ha de tenir en compte que, per a la logística de l'itinerari, es necessiten dos vehicles, un a cada extrem del recorregut.

Per arribar a Castellbò cal prendre la carretera C-16 i trencar al nord-oest, 3 km al sud de la Seu d'Urgell -a l'alçada de Montferrer-, per una carretera que, en 9 km, després de deixar un trencall a la dreta cap a Aravell, hi duu.

Un cop al poble, s'hi deixa un cotxe i es continua amb un altre vehicle per una carretera asfaltada que passa per Turbiàs (km 9,5) i arriba, al cap de 21 km, al refugi xalet de la Basseta, a Sant Joan de l'Erm, punt d'inici del recorregut.

Tots els punts d'interès s'apleguen a Montferrer i Castellbò: església de Sant Iscle i Santa Victòria de Turbiàs, dolmen a la collada del Pubill, Sant Joan de l'Erm, pont de Castellbò, Col·legiata de Santa Maria de Castellbò, Castellbò i el refugi xalet de la Basseta.

© Palau Robert - Centre d'Informació de Catalunya

^top

RentalCars

COMUNITAT

facebooktwitterInstagramYoutube


2001-2020 © Viatgeaddictes.com [ Suanda, Yolanda & Toni ]. Tots els drets reservats
icona Viatgeaddictes
2001-2020 © Viatgeaddictes.com
Aquest web utilitza galetes per a millorar l'experiència de navegació dels seus usuaris. Si continues navegant considerem que acceptes el seu ús.Més informació