logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
Bandera de la República Dominicana

REP. DOMINICANA

Relat d'un viatge per lliure a la República Dominicana

Astrid Solé
Published on Data viatge: 2006 | Publicat el 10/12/2007
2.5 de 5 (189 vots)

Fitxa tècnica del viatge

Dates del viatge

Agost de 2006.

Itinerari

Dia 1: Barcelona - Madrid - Santo Domingo
Dia 2: .Santo Domingo - Boca chica - Santo Domingo
Dia 3: Santo Domingo - Palenque - Santo Domingo
Dia 4: Santo Domingo - Bayahibe - Isla Saona
Dia 5: Bayahibe - Samaná
Dia 6: Samaná - Santo Domingo
Dia 7: Santo Domingo - Madrid - Barcelona

Transport

Bus i taxi. Demanar sempre el preu abans de pujar.

Dormir i menjar

A tots els pobles hi ha hostals i restaurants. És molt fàcil trobar-los. En els hostals és important entrar a veure l'habitació i demanar el preu. És habitual dir que vas a mirar un altre lloc abans de decidir-te. Hi ha restriccions d'aigua i de llum, sobretot al vespre. Es pot regatejar el preu.

Amb el menjar també es pot regatejar, a no ser que sigui de carta. En els colmados es pot trobar menjar i beure. En alguns, fins i tot s'hi pot menjar. Actuen com a petit supermercat i bar. Per 75 pesos es pot dinar en pobles i llocs més turístics, per 375.

Gastronomia

Sobretot arròs (moro), pollastre i mongetes. Molt recomanable el janiqueque (empanada d'ou o verdures o carn), el peix (en zones de mar) i els fritos (de plàtan "macho" o de yuca). Coco, aigua de coco i fruites tropicals. Per a beure, refrescos de tot tipus, cervesa Presidente i rom.

Important: demanar el preu abans de menjar.

Seguretat

Sorprèn veure policies per tot arreu i homes de seguretat en gasolineres o en discoteques, armats. Però nosaltres no vam tenir cap tipus de problema. En els barris de Santo Domingo encara hi ha bandes entre els joves.

Clima

A l'agost hi fa molt de sol però també és cert que hi ha ruixats esporàdics. En aquests casos, per molt que es porti paraigües, el millor és intentar resguardar-se de la pluja perquè es pot quedar xop.

Diferència horària

A l'estiu són 6 hores menys que a casa nostra.

Música

Per tot arreu sempre sona música a tot volum. Salsa, merengue i bachata.


DIARI DE VIATGE A LA REPÚBLICA DOMINICANA

LLOCS VISITATS

Santo Domingo

Ciutat Colonial. És la part més antiga de la capital i la més ben conservada. Allí es troba un gran nombre de construccions militars, religioses i civils de l'època colonial, algunes de principis del segle XVI.

Casa de Colón
Casa de Colón

Hi ha l'Alcázar de Colón, que el va construir el Diego Colom, el fill de Cristòfol, entre el 1509 i el 1514. Ara és un museu. La Catedral Primada d'Amèrica és l'església, que ofereix serveis, més antiga del Nou Món. Es va construir l'any 1521. Per fora té un aspecte molt vell (i deixat) però per dins és molt amplia i moderna.

La Fortaleza Ozama servia per protegir la ciutat per la part del mar. El Malecón és el passeig marítim de la zona colonial. A un extrem hi ha l'obelisc dedicat a les germanes Mirabal, assassinades l'any 1960 pel dictador Trujillo.

En el Parque de la Independencia hi ha l'Altar de la Patria, un monument on estan enterrats els tres pares de la pàtria (herois nacionals). Ells són els que van aconseguir independitzar la República Dominicana d'Haití.

La calle Conde és el carrer peatonal més turístic de la part vella de Santo Domingo. Està ple de botigues i venedors ambulants.

Tres Brazos. És un barri humil a les afores de Santo Domingo. Situat a 15 minuts en bus (s'ha d'agafar el número 44). La majoria de les cases no tenen aigua corrent ni llum. Les façanes estan sempre pintades de colors i la gent fa vida al carrer. No hi ha turistes. L'avinguda que uneix Tres Brazos i la Ciutat Colonial està plena de discoteques i colmados oberts fins a la nit. Els caps de setmana la gent omple els carrers.

Boca Chica

Boca Chica està a 30 minuts en cotxe de Santo Domingo. És la platja popular (com diuen allí), és a dir, que hi ha dominicans i turistes.

La platja està protegida per uns esculls que fa que les ones no arribin a la sorra. Per tant, la mar sempre està plana i té molt poca profunditat. La platja està plena de palmeres i la sorra és finíssima i blanca.

Platja de Bayahibe
Platja de Bayahibe

En aquesta zona del país hi ha hotels enormes, del tipus tot inclòs. Per tant, també hi ha molts turistes.

Palenque i el riu Nizao

Palenque, situat a una hora de Santo Domingo, no és gens turístic.

La sorra és de color fosc. En el riu Nizao es pot menjar i banyar-se (una imatge molt curiosa). Als dominicans potser els agrada més el riu que el mar.

Bayahibe

Bayahibe és un petit poble de pescadors situat al sud de l'illa dominicana, a 155 km de Santo Domingo (unes 3 hores en cotxe).

Samaná
Samaná

Moltes de les cases d'aquest poble són de fusta.

Les platges de Bayahibe són especialment boniques. L'aigua és cristal·lina i es poden veure i agafar grans estrelles de mar.

El Parc Nacional de l'Est és un magnífic lloc per fer pesca submarina i gaudir de roques i vegetació.

Des del port de Bayahibe surten barques que porten fins a la petita isla Saona (s'ha de pactar abans el preu). Allí només hi ha algunes cases de pescadors i un gran hotel. Al voltant hi ha grans iots de turistes. És especialment tranquil i paradisíac.

Samaná

Samaná és una badia situada al nord de l'illa caribenya, en una zona poc explotada pel turisme (tot i que estan començant a arribar grues). Està a 243 km de Santo Domingo (a unes 5 hores en cotxe).

El paisatge aquí és molt diferent del del sud. Allí la vegetació és molt més frondosa.

Playa Rincón és una platja gairebé verge. Les palmeres arriben gairebé fins al mar. La sorra és blanca i l'aigua cristal·lina.


Amèrica del Nord, Central i Carib - Altres guies i relats d'Amèrica del Nord, Central i Carib publicats en aquest web.
Rep. Dominicana - Informació general sobre aquest país en la Wikipedia.
Dominican Republic travel guide - Informació de viatge de la Rep. Dominicana en la Wikitravel (en anglès).