logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
Bandera de Cuba

CUBA

Guia i relat d'un viatge per lliure a Cuba

per Yolanda i Toni (Viatgeaddictes)
Published on Data viatge: 1990 | Publicat el 01/02/2001
2.1 de 5 (212 vots)

Introducció

Cuba, coneguda en el passat com la Perla de les Antilles, està situada a l'entrada del golf de Mèxic i amb una forma que recorda a un cocodril. Entre l'illa principal i totes les seves illes menors i illots (cayos) sumen una superfície de 114.637 km². La distància màxima entre les puntes est i oest és de 1.250 km, mentre que l'amplada màxima és de només 191 km en la província de Camagüey. La punta oriental de l'illa està a només 77 km de les costes d'Haití.

Les pèssimes infraestructures en el transport, les restriccions imposades pel govern cubà per a l'establiment de serveis turístics no orientats a grups o l'embargament salvatge imposat pel govern d'EUA són algunes de les raons que fan que viatjar per Cuba de forma independent no sigui gens fàcil, tot i que, per descomptat, és possible.

En les dates del nostre viatge, en el ja llunyà any 1990, a més Cuba passava una època difícil, batejada eufemísticament com período especial, degut al fet que l'antiga URSS ja estava en procés de descomposició i havia minvat la seva ajuda a Cuba. La conseqüència d'això per a nosaltres fou que, de vegades, el nostre viatge fos penós per la dificultat a trobar transport o per no trobar restaurants amb alguna cosa per a menjar. Afortunadament sembla que la situació ha millorat, però en qualsevol cas totes les possibles penúries del viatge van quedar compensades de sobres pels bonics paisatges i platges de l'illa, la seva arquitectura colonial i, sobretot, per l'extraordinària calidesa de la seva gent.

Fins al moment no ens ha estat possible, per falta de temps, escriure el relat complet d'aquest viatge, pel que us emplacem a llegir altres relats i/o consells de viatge independent a Cuba publicats en aquest web (veure enllaç al final d'aquesta pàgina).


Fitxa tècnica del viatge

Data del viatge

Del 27 de juliol al 19 d'agost de 1990.

Itinerari

mapa

Día 1: Barcelona - Madrid - Gander (Canadà) - L'Havana
Días 2-3: L'Havana
Día 4: L'Havana - Soroa - vall de Viñales - Pinar del Río - L'Havana
Día 5: L'Havana - Varadero
Día 6: Varadero
Día 7: Varadero - Cayo Largo del Sur
Día 8: Cayo Largo - Cayo Iguana - Cayo Largo - Varadero
Día 9: Varadero - Cárdenas - Guamá - Cienfuegos
Día 10: Cienfuegos - Trinidad
Días 11-12: Trinidad

Día 13: Trinidad - Sancti Spiritus
Día 14: Sancti Spiritus - Camagüey
Día 15: Camagüey
Día 16: Camagüey - Santiago de Cuba
Día 17-18: Santiago de Cuba
Día 19: Santiago de Cuba - El Cobre - Santiago de Cuba
Día 20: Santiago de Cuba - L'Havana
Días 21-22: L'Havana
Días 23-24: L'Havana - Gander - Madrid - Barcelona


La ruta marcada en el mapa adjunt correspon a un viatge independent de 24 dies que vam fer a l'estiu de l'any 1990 per a recórrer l'illa de Cuba de punta a punta, visitant algunes de les seves principals atraccions, com per exemple L'Havana, Soroa, la vall de Viñales, Pinar del Río, Varadero, Cayo Largo del Sur, Guamá, Cienfuegos, Trinidad, Sancti Spiritus, Camagüey, i Santiago de Cuba.

El transport utilitzat per a dur a terme aquesta ruta va ser exclusivament el taxi compartit, el cotxe privat (llogar els serveis d'un cubà amb cotxe que es prestava a fer de taxista a canvi d'un preu pactat) i l'avió (vols de Varadero a Cayo Largo del Sur i de Santiago de Cuba a L'Havana per a creuar l'illa d'est a oest).


Relat d'un viatge de 14 dies a l'oest de Cuba - David Crivillers i Judith Sánchez [2014]
Experiències d'un viatge a Cuba - Diego Martínez [2009]
Cuba per a motxillers: guia pràctica - Daniel Masciarelli y Susana Lobo [2007]
De Santiago de Cuba a L'Havana, 26 dies en bicicleta - Isidre Juvé i Zaida Peris [2007]
Relat d'un viatge a Cuba - Juan Francisco Adan Ferrer [2006]
Cuba / ToniWeb - Web personal de Toni Langreo, amb fotografies d'un viatge a Cuba.

Aquest web utilitza galetes pròpies i de tercers per a millorar l'experiència de navegació dels seus usuaris. Si continua navegant considerarem que accepta el seu ús.Més informació