logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
puntExcursions > Tarragona > la Ribera d'Ebre > Ruta en bici per la Reserva Natural de Sebes: de l'embassament de Flix al mas del Favó

LA RIBERA D'EBRE

Ruta en bici per la Reserva Natural de Sebes: de l'embassament de Flix al mas del Favó


 Fitxa tècnica
Ruta en btt Ruta en btt
Id ruta: 10055
Dificultat tècnica Dificultat tècnica: Baixa
Distància Distància: 14.8 km
Temps efectiu Temps efectiu: 1 hora
Desnivell pujada / baixada Desnivell pujada / baixada: +20 m. / -20 m
Circular  Circular:
Inici / final Inici / final: Carrer dels Tallers (P. I. La Devesa), Flix
Coordenades GPS inici Coordenades GPS inici: 41.23514790, 0.54683266
Interès Interès: Natura
Enllaç extern Enllaç extern: Fitxa ruta
 Descripció

Es recorre la ribera de l'Ebre per uns ombrívols i ben conservats paratges naturals de frondosa vegetació on destaquen les illes verges, petites extensions de terreny aïllades enmig del riu, com les de la Reserva Natural de Sebes, que, a causa de la seva inaccessibilitat, mantenen una gran riquesa biològica i possibiliten que nombroses espècies d'ocells hi facin vida.

La ruta s'inicia a Flix. Per arribar-hi s'ha de prendre la carretera C-12 fins al km 85, entre Ascó i Maials. Un cop a Flix s'ha de travessar l'Ebre pel pont de l'embassament i, just a l'altra banda, a la riba nord, es troba el polígon industrial de Lo Riber, on es pot deixar el cotxe i començar la ruta.

S'arriba al mas del Favó (km 7,29, 54 m) i, una mica més enllà (km 7,40, 50 m), en un revolt de la pista, es contempla el meandre que envolta Riba-roja. Es pot observar també un vell pas de cable utilitzat per creuar el riu Ebre. En aquest punt cal desfer el camí.

Els punts d'interès de la ruta els trobem als termes municipals de Flix (illes de l'Ebre a la Reserva Natural de Sebes, avifauna de l'entorn, vall de Sant Joan i riu Ebre) i de Riba-roja d'Ebre (meandre a prop de Riba-roja i el Mas d'en Favó).

© Palau Robert - Centre d'Informació de Catalunya