Viatgeaddictes
logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
puntExcursions > Barcelona > el Maresme > Travessa en bici de les serralades Litoral i de Marina: de Mataró a Santa Coloma de Gramenet

RUTES EL MARESME

Travessa en bici de les serralades Litoral i de Marina: de Mataró a Santa Coloma de Gramenet


 Fitxa tècnica

Ruta en btt Ruta en btt
Dificultat tècnica Dificultat tècnica: Alta
Distància Distància: 37 km
Temps efectiu Temps efectiu: 3 hores 45 minuts
Desnivell pujada / baixada Desnivell pujada / baixada: +1.070 m. / -1.000 m.
Circular  Circular: No
Inici / final ruta Inici / final ruta: Estació de Rodalies, Mataró / Estació de metro Fondo L1 (Santa Coloma de Gramenet)
Ruta senyalitzada Ruta senyalitzada:
Interès Interès: Natura / Esport
Enllaç extern Enllaç extern: Fitxa ruta

 Descripció

Magnífica travessa en bicicleta de muntanya entre Mataró i Santa Coloma de Gramenet, d'interès paisatgístic i arquitectònic, de traçat sinuós i perfil abrupte, amb moltes pujades i baixades.

El recorregut travessa els parcs de la Serralada Litoral i de la Serralada de Marina per pistes i camins dels termes de Mataró, Argentona, Vilassar de Dalt, Premià de Dalt i Tiana, a la comarca del Maresme, i Badalona i Santa Coloma de Gramenet al Barcelonès.

Aquests parcs posen en contacte l'entorn natural del litoral amb el de les valls interiors; alhora, fan el paper de pulmó verd, d'espai educatiu i de lleure d'una extensa àrea metropolitana. Dòlmens, restes ibèriques, ermites, monestirs i castells conviuen amb masies encara envoltades de bosc mentre que, als peus dels vessants, l'urbanisme modern omple de cases espais abans ocupats per vinyes i conreus.

La ruta s'inicia a l'estació de trens de Rodalies de Mataró, al costat de la seu del Consell Comarcal del Maresme, i acaba a la Plaça dels Enamorats, de Sta. Coloma de Gramenet (al costat de l'estació de metro Fondo de la línia 1).

Alguns dels punts d'interès de la ruta els trobem als termes de Vilassar de Dalt (el dolmen de la Roca d'en Toni), Cabrils (el turó d'en Torres i la Roca d'en Toni), Tiana (els Ginestells i la Cartoixa de Montalegre), Premià de Dalt (ermita de Sant Mateu i la font de can Gurguí), Cabrera de Mar (el castell de Burriac).

Santa Maria de Montalegre és una de les poques cartoixes que perduren, en actiu, a Catalunya. Per altra banda, la font de can Gurguí és una aturada obligada per a tot visitant excursionista o ciclista. L'aigua fresca s'assaboreix a l'ombra dels àlbers centenaris.

© Palau Robert - Centre d'Informació de Catalunya

^top

RentalCars

COMUNITAT

facebooktwitterInstagramYoutube


2001-2020 © Viatgeaddictes.com [ Suanda, Yolanda & Toni ]. Tots els drets reservats
icona Viatgeaddictes
2001-2020 © Viatgeaddictes.com
Aquest web utilitza galetes per a millorar l'experiència de navegació dels seus usuaris. Si continues navegant considerem que acceptes el seu ús.Més informació