logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
Bandera de Costa Rica

COSTA RICA

Guia i relat d'un viatge a Costa Rica

En aquest viatge de 20 dies a Costa Rica vam visitar els parcs nacionals de Volcán Poás, Volcán Arenal, Rincón de la Vieja, Monteverde, Manuel Antonio, Braulio Carrillo, Tortuguero i Cahuita, així com les ciutats de San José i Puerto Limón, i vam fer una extensió a l'arxipèlag panameny de Bocas del Toro.

Yolanda i Toni (Viatgeaddictes)
Published on Data viatge: 1999 | Publicat el 01/03/2001
Darrera actualització: 03/2001
2.7 de 5 (237 vots)

Introducció

Costa Rica és un país centreamericà situat entre Nicaragua i Panamà. Amb només 51.500 km² de superfície és dels més petits de la zona (només El Salvador és més petit), així com dels menys poblats, ja que només Panamà té menys habitants.

Tot i així destaca a Llatinoamèrica per tenir la democràcia més antiga (des de 1889) i pura, així com per haver abolit l'exèrcit en l'any 1949, i gaudir d'un nivell econòmic i de desenvolupament envejable.

Per al viatger la principal motivació d'un viatge a Costa Rica sol ser la visita a alguns dels seus nombrosos parcs nacionals i reserves naturals. Aquests donen protecció a extenses zones amb els més variats exemples d'ecosistemes de Costa Rica i estan, a més, molt ben conservats i organitzats, pel que permeten al visitant gaudir-los sense ensurts.

Per altra banda cal tenir en compte que alguns d'aquests parcs i reserves estan en zones remotes a les quals no és possible o és molt difícil arribar només amb transport públic, pel que no queda més remei que recórrer al lloguer d'un vehicle, a compartir transport privat amb altres viatgers o bé sumar-se a les excursions organitzades per agències locals. En qualsevol cas, visitar Costa Rica de forma independent és bastant fàcil.


Fitxa tècnica del viatge

Data del viatge

Agost de 1999.

Itinerari

mapa

La ruta marcada en el mapa adjunt (clicar sobre el mapa per a veure'l a tamany real) correspon a un viatge de 20 dies que vam fer a l'estiu de l'any 1999 a Costa Rica per a visitar algunes de les principals atraccions d'aquest bonic país centreamericà.

Entre elles figuren els parcs nacionals Volcán Poás, Volcán Arenal, Rincón de la Vieja, Monteverde, Manuel Antonio, Braulio Carrillo, Tortuguero o Cahuita; i les ciutats de San José o Puerto Limón), així com una incursió en territori panameny per a visitar la bonica badia de Bocas del Toro.

El transport utilitzat en aquest viatge fou, exclusivament, un cotxe de lloguer i també transport privat.


Relat d'un viatge a Costa Rica - José Villén [2009]
Viatge solidari a Costa Rica. Pura vida!!! - Conxita Tarruell [2007]
Quadern de viatge a Costa Rica - José Antonio García Moreno [2003]
Viatge a Costa Rica - Eduard Giménez [1999]
Parques nacionales de Costa Rica - Informació sobre tots els parcs nacionals i àrees protegides de Costa Rica.