logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
puntExcursions > Tarragona > el Tarragonès > Ruta pels pobles i castells de la conca del riu Gaià: de Tarragona a Renau

EL TARRAGONÈS

Ruta pels pobles i castells de la conca del riu Gaià: de Tarragona a Renau


 Fitxa tècnica
Ruta en cotxe o moto Ruta en cotxe o moto
Id ruta: 10060
Dificultat tècnica Dificultat tècnica: Molt baixa
Distància Distància: 40 km
Temps efectiu Temps efectiu: 1 dia
Circular  Circular: No
Inici / final Inici / final: Torre dels Escipions (Tarragona) / Renau
Coordenades GPS inici Coordenades GPS inici: 41.13185258, 1.31898319
Ruta senyalitzada Ruta senyalitzada:
Interès Interès: Cultura
 Descripció

La ruta permet conèixer el paisatge i els pobles del litoral llevantí de Tarragona que voregen la ribera baixa del riu Gaià.

Malgrat la intensa pressió urbanística causada per l'aprofitament turístic, alguns pobles conserven, a més d'imponents conjunts monumentals, la gràcia i la calidesa vinculada a un passat no tan llunyà.

El recorregut s'inicia a Tarragona. Es pren la N-340 cap a llevant en direcció a Barcelona. Als 9 km, es voreja la torre romana dels Escipions, un monument funerari. A mà dreta hi ha un aparcament per als cotxes que permet aturar-s'hi per fer-hi una visita.

Al final de la ruta proposada es pot tornar a Tarragona o bé, si encara es té temps, dirigir-se al nord-oest per la T-203 i la TP-2031. Abans dels Diumenges, es trenca a la dreta (est/nord-est) per la TV-2032 fins a l'indret de Peralta, on hi ha un temple romànic, i després a Renau, on destaca l'església de Santa Llúcia.

Els punts d'interès de la ruta els trobem a Catllar (església de Sant Joan, restes del castell dels comtes de Santa Coloma), Torredembarra (Església de Sant Pere, Castell dels Icard), Altafulla (Castell d'Altafulla, Nucli antic, Església de Sant Martí), Riera de Gaià (Plaça Major), Pobla de Montornès (Nucli urbà, Església de Santa Maria), Renau (Peralta, Església de Santa Llúcia), Nou de Gaià (Castell dels barons de les Quatre Torres), i Tarragona (Castell de Tamarit, Torre dels Escipions).

© Palau Robert - Centre d'Informació de Catalunya