logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
puntExcursions > Tarragona > el Baix Ebre > Ruta pels jaciments i torres de l'Aldea

EL BAIX EBRE

Ruta pels jaciments i torres de l'Aldea


 Fitxa tècnica
Ruta en cotxe o moto Ruta en cotxe o moto
Id ruta: 10017
Dificultat tècnica Dificultat tècnica: Molt baixa
Distància Distància: 30 km
Temps efectiu Temps efectiu: 1 dia
Circular  Circular:
Inici / final Inici / final: L'Aldea
Coordenades GPS inici Coordenades GPS inici: 40.73200845, 0.62826584
Ruta senyalitzada Ruta senyalitzada:
Interès Interès: Cultura
 Descripció

Recorregut que descobreix el passat prehistòric i medieval del terme de l'Aldea i mostra les seves antigues torres de guaita com la de l'ermita, la de la Candela i les de Burjassènia i de Benixarop.

L'Aldea (on s'arriba per l'autopista AP-7, sortides 40 i 41) és un lloc ideal per gaudir d'un paisatge únic. Per una banda, tenim la zona de secà, ideal per conèixer la flora i els conreus mediterranis, i per l'altra, la zona deltaica, on l'únic punt de referència és l'horitzó.

Aquest paisatge es pot recórrer a peu, amb placidesa, amb bicicleta o, fins i tot, a cavall. També es pot gaudir, per als més atrevits, d'una vista a vol d'ocell si s'aprofiten els serveis del Camp de Vol Baix Ebre.

Una ruta molt interessant és la té també llocs interessants per visitar com els molins arrossers, on hom pot seguir tot el procés de l'arròs, l'ermitori i pujar a la Torre (a l'extrem sud-est del poble). També es pot visitar un molí tradicional d'oli.

A part de la torre de l'Ermita, símbol del poble, hi ha a l'Aldea la torre de la Candela, situada al sud del terme municipal, en línia recta amb la de l'ermita, i, al mig, la de Burjassènia; sense oblidar les ruïnes de la torre de Benixarop, situada al nord del municipi, en zona de secà, on es pot fruir d'una meravellosa panoràmica del delta de l'Ebre.

Els punts d'interès d'aquesta excursió són tots a l'Aldea: els molins arrossers, la necròpolis del Mas de la Palma, les restes arqueològiques del Mas de Mussols, la torre de Burgassénia, les ruines de la torre de Benixarop, la Torre de l'Aldea i la seva ermita, la Torre de la Candela, i l'embarcador al riu Ebre.

© Palau Robert - Centre d'Informació de Catalunya