logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
puntExcursions > Tarragona > el Baix Camp > La Cova de les Gralles des de Capafonts

EL BAIX CAMP

La Cova de les Gralles des de Capafonts


 Fitxa tècnica
Ruta a peu Ruta a peu
Id ruta: 10013
Dificultat tècnica Dificultat tècnica: Baixa
Distància Distància: 5,4 km
Temps efectiu Temps efectiu: 1 hora 45 minuts
Desnivell pujada / baixada Desnivell pujada / baixada: +165 m. / -165 m.
Circular  Circular:
Inici / final Inici / final: Capafonts
Coordenades GPS inici Coordenades GPS inici: 41.29444170, 1.02973095
Ruta senyalitzada Ruta senyalitzada:
Interès Interès: Natura
Enllaç extern Enllaç extern: Fitxa ruta
 Descripció

La vasta plana adossada al litoral mediterrani circumdada per un amfiteatre de muntanyes que és el Camp de Tarragona, està dividida en tres comarques. La més meridional és el Baix Camp.

La línia costanera d'aquesta comarca, la Costa Daurada, és coneguda arreu; la part muntanyosa no queda enrere pel que fa a bellesa i atractius, un dels quals continua essent la solitud.

La ruta que es proposa, curta i a l'abast de tots els caminants, fins i tot els més petits, visita un indret sorprenent del terme de Capafonts: la cova de les Gralles.

Cal situar-se a Capafonts per la bonica però cargolada carretera local TV-7041 que enllaça Alcover amb la C-14 entre Montblanc i Reus, o per la C-37 que ve de Valls (23 km des d'Alcover). També s'hi pot arribar per la T-704 venint per la carretera Prades-Alforja.

S'hi arribi per on s'hi arribi, Capafonts és una bonica població situada a 750 m d'altitud, a la capçalera de la vall del riu Brugent, en ple massís de les muntanyes de Prades, on destaquen els relleus encinglerats dels Motllats, al sud-est del terme.

El paisatge boscós, solcat aquí i allà pels conreus, guarda la bellesa pròpia d'una natura encara harmoniosa.

Des de Capafonts, s'ha de baixar per la carretera d'Alcover (la TV-7041) o pel camí que descendeix en direcció est fins al pronunciat revolt que descriu aquesta carretera sota la població. Una pista senyalitzada surt des d'aquesta corba en direcció sud-oest.

Tots els punts d'interès de la ruta estan a Capafonts: la vila, els Motllats, la cova de les Gralles, la serra de Prades, i la Font de la Llúdriga.

© Palau Robert - Centre d'Informació de CatalunyaAquest web utilitza galetes pròpies i de tercers per a millorar l'experiència de navegació dels seus usuaris. Si continua navegant considerarem que accepta el seu ús.Més informació