logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
puntExcursions > Girona > la Selva > Visita al centre de recuperació de primats de Riudellots

LA SELVA

Visita al centre de recuperació de primats de Riudellots


 Fitxa tècnica
Ruta en btt Ruta en btt
Id ruta: 10247
Dificultat tècnica Dificultat tècnica: Molt baixa
Temps efectiu Temps efectiu: 3 hores
Circular  Circular:
Inici / final Inici / final: Fundació MONA, Riudellots de la Selva
Coordenades GPS inici Coordenades GPS inici: 41.90176033, 2.81719969
Interès Interès: Natura / Cultura
 Descripció

En el terme municipal de Riudellots de la Selva, prop de la ciutat de Girona, un grup de ximpanzés viu en un centre de recuperació de primats, el qual té com a objetiu recrear el seu hàbitat natural africà.

Aquest centre pertany a la Fundación Mona, una organització creada per a rescatar ximpanzés i altres primats provinents de llocs on viuen en pèssimes condicions de vida, com circs, zoològics, explotació en captivitat, o venuts per traficants il·legals.

Alguns d'aquest ximpanzés han aparegut en el passat en programes de televisió o en espots publicitaris i sovint han format part del tràfic il·legal i l'explotació.

El centre es pot visitar gratuitament (la fundació viu de donatius) mitjançant visites concertades de dimecres a diumenge (sol·licitar visita al telèfon 972 47 76 18 o bé per correu electrònic visit@fundacionmona.org).

Les persones que visitin el centre poden veure famílies de ximpanzés gaudint de la seva nova llar, en un espai natural de més de 5.000 m², mentre els biòlegs que acompanyen en la ruta expliquen la història de cada ximpanzé i, fins i tot, ajuden a interpretar la seva forma de comunicació, essent doncs una visita molt educativa per a nens i adults.

El centre (posició GPS: 41° 53 '53.84" N - 2° 49' 0.19" E) es troba a la població de Riudellots de la Selva, en el km 4 de la carretera a Cassà de la Selva, a només 10 km de la ciutat de Girona. S'hi pot arribar en cotxe o moto a través de l'autopista AP -7 (sortida 8) o de la N-II. Amb tren la parada és Riudellots i queda només a 15 minuts a peu del centre.

Però aquí us proposem de combinar la visita al centre, per exemple, amb la ruta en bicicleta per l'antic carrilet, ja que el centre està a només 4 km de la ruta al seu pas per Cassà, des d'on ens podem desviar seguint la C-25, amb un voral adequat per anar amb bicicleta en el curt trajecte entre Cassà i el centre de primats.

© Viatgeaddictes.comAquest web utilitza galetes pròpies i de tercers per a millorar l'experiència de navegació dels seus usuaris. Si continua navegant considerarem que accepta el seu ús.Més informació