Viatgeaddictes
logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
puntExcursions > Girona > la Selva > Visita al centre de recuperació de primats de Riudellots

RUTES LA SELVA

Visita al centre de recuperació de primats de Riudellots


 Fitxa tècnica

Ruta en btt Ruta en btt
Dificultat tècnica Dificultat tècnica: Molt baixa
Temps efectiu Temps efectiu: 3 hores
Circular  Circular:
Inici / final ruta Inici / final ruta: Riudellots de la Selva
Interès Interès: Natura / Cultura

 Descripció

En el terme municipal de Riudellots de la Selva, prop de la ciutat de Girona, un grup de ximpanzés viu en un centre de recuperació de primats, el qual té com a objetiu recrear el seu hàbitat natural africà.

Aquest centre pertany a la Fundación Mona, una organització creada per a rescatar ximpanzés i altres primats provinents de llocs on viuen en pèssimes condicions de vida, com circs, zoològics, explotació en captivitat, o venuts per traficants il·legals.

Alguns d'aquest ximpanzés han aparegut en el passat en programes de televisió o en espots publicitaris i sovint han format part del tràfic il·legal i l'explotació.

El centre es pot visitar gratuitament (la fundació viu de donatius) mitjançant visites concertades de dimecres a diumenge (sol·licitar visita al telèfon 972 47 76 18 o bé per correu electrònic visit@fundacionmona.org).

Les persones que visitin el centre poden veure famílies de ximpanzés gaudint de la seva nova llar, en un espai natural de més de 5.000 m², mentre els biòlegs que acompanyen en la ruta expliquen la història de cada ximpanzé i, fins i tot, ajuden a interpretar la seva forma de comunicació, essent doncs una visita molt educativa per a nens i adults.

El centre (posició GPS: 41° 53 '53.84" N - 2° 49' 0.19" E) es troba a la població de Riudellots de la Selva, en el km 4 de la carretera a Cassà de la Selva, a només 10 km de la ciutat de Girona. S'hi pot arribar en cotxe o moto a través de l'autopista AP -7 (sortida 8) o de la N-II. Amb tren la parada és Riudellots i queda només a 15 minuts a peu del centre.

Però aquí us proposem de combinar la visita al centre, per exemple, amb la ruta en bicicleta per l'antic carrilet, ja que el centre està a només 4 km de la ruta al seu pas per Cassà, des d'on ens podem desviar seguint la C-25, amb un voral adequat per anar amb bicicleta en el curt trajecte entre Cassà i el centre de primats.

© Viatgeaddictes.com

^top

RentalCars

COMUNITAT

facebooktwitterInstagramYoutube


2001-2020 © Viatgeaddictes.com [ Suanda, Yolanda & Toni ]. Tots els drets reservats
icona Viatgeaddictes
2001-2020 © Viatgeaddictes.com
Aquest web utilitza galetes per a millorar l'experiència de navegació dels seus usuaris. Si continues navegant considerem que acceptes el seu ús.Més informació