logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
puntExcursions > Girona > la Cerdanya > Via Romànica: itinerari per la baronia d'Urtx

LA CERDANYA

Via Romànica: itinerari per la baronia d'Urtx


 Fitxa tècnica
Ruta en cotxe o moto Ruta en cotxe o moto
Id ruta: 10195
Dificultat tècnica Dificultat tècnica: Molt baixa
Distància Distància: 35 km
Temps efectiu Temps efectiu: 4 hores
Circular  Circular: No
Inici / final Inici / final: Urús / Alp
Coordenades GPS inici Coordenades GPS inici: 42.35006173, 1.85411605
Ruta senyalitzada Ruta senyalitzada:
Interès Interès: Cultura
 Descripció

La Via Romànica, ruta transfronterera del romànic pirinenc, transcorre transversalment des de Perpinyà, a la comarca del Rosselló, a la Catalunya Nord, fins a Bassella, al límit meridional de l'Alt Urgell; és a dir, des de la Mediterrània fins al començament de les terres planes de ponent.

El recorregut de la Via segueix primer la vall del riu Tet per enllaçar després amb la del Segre. Forma un corredor natural amb un únic obstacle orogràfic, el coll de la Perxa, si fa no fa a meitat de camí. La ruta travessa les comarques del Rosselló, el Conflent, la Cerdanya i l'Alt Urgell.

Aquest tram de la Via surt de la població d'Urús, on s'arriba per un trencall (la GIV-4036/1) que neix a la carretera E-09 entre Alp i el túnel del Cadí. Després la ruta proposada continua cap a Urtx, Queixans, les Pereres, Vilallobent, Ventajola i Alp, lloc de finalització de l'itinerari.

Els seus punts d'interès els trobem als termes municipals de Fontanals de Cerdanya (esglésies de Sant Esteve de les Pereres, de Sant Martí d'Urtx i de Sant Cosme i Sant Damià de Queixans), Urús (església de Sant Grau d'Urús), Alp (església de Sant Pere d'Alp) i Puigcerdà (esglésies de Sant Tomàs de Ventajola i de Sant Andreu de Vilallobent).

© Palau Robert - Centre d'Informació de Catalunya