Viatgeaddictes
logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
puntExcursions > Girona > el Baix Empordà > Ruta Josep Pla

RUTES EL BAIX EMPORDÀ

Ruta Josep Pla


 Fitxa tècnica

Ruta en cotxe o moto Ruta en cotxe o moto
Dificultat tècnica Dificultat tècnica: Molt baixa
Distància Distància: 18 km
Temps efectiu Temps efectiu: 3 hores
Circular  Circular: No
Inici / final ruta Inici / final ruta: Palafrugell / Llofriu
Ruta senyalitzada Ruta senyalitzada:
Interès Interès: Natura / Cultura

 Descripció

Itinerari que recorre l'entorn paisatgístic que va inspirar part del món literari del gran escriptor català Josep Pla.

Engrescats en la feina d'elaborar un itinerari planià d'interès cultural i turístic per als visitants de Palafrugell, ens hem trobat rellegint El quadern gris, El meu país i d'altres llibres de Josep Pla que descriuen el paisatge, el poble, la gent i el clima que caracteritzen aquest racó de món.

Seguint la ruta que us proposem i llegint els textos que us serviran d'embolcall, podreu admirar el paisatge, deixar-vos captivar per la literatura i copsar, en el paisatge i en la literatura, la quinta essència d'aquest país i de la seva gent. Malgrat que els llocs que visita la ruta són de bon trobar, ens sembla imprescindible de subratllar que el Palafrugell actual no és el que Josep Pla va conèixer i descriure. Però, admireu el que ens resta de paisatge i sobretot llegiu en el localisme de Josep Pla la seva voluntat de ser universal.

La ruta parteix de Palafrugell, 19 km al sud-est de la Bisbal d'Empordà (s'hi arriba per les carreteres C-66 i C-31). I finalitza visitant el cementiri de Llofriu.

Els punts d'interès d'aquest itinerari els trobem al terme municipal de Palafrugell: el Carrer Nou núm. 49-51, el Carrer Torres i Jonama núm. 56, la Plaça Nova, Tamariu, Sant Sebastià, Llafranc, Calella de Palafrugell, el Canadell de Calella de Palafrugell, Port Bo de Calella de Palafrugell, el mas Pla, i el cementiri de Llofriu.

© Palau Robert - Centre d'Informació de Catalunya

^top

RentalCars

COMUNITAT

facebooktwitterInstagramYoutube


2001-2020 © Viatgeaddictes.com [ Suanda, Yolanda & Toni ]. Tots els drets reservats
icona Viatgeaddictes
2001-2020 © Viatgeaddictes.com
Aquest web utilitza galetes per a millorar l'experiència de navegació dels seus usuaris. Si continues navegant considerem que acceptes el seu ús.Més informació