logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
puntExcursions > Girona > el Pla de l'Estany > Ruta en cotxe pels pobles de la conca del Fluvià

EL PLA DE L'ESTANY

Ruta en cotxe pels pobles de la conca del Fluvià


 Fitxa tècnica
Ruta en cotxe o moto Ruta en cotxe o moto
Id ruta: 10229
Dificultat tècnica Dificultat tècnica: Molt baixa
Distància Distància: 50 km
Temps efectiu Temps efectiu: 5 hores
Circular  Circular:
Inici / final Inici / final: Banyoles
Coordenades GPS inici Coordenades GPS inici: 42.11818330, 2.76514880
Ruta senyalitzada Ruta senyalitzada:
Interès Interès: Natura / Cultura
 Descripció

Aquesta ruta s'acosta a tot un seguit de poblets de la ribera del Fluvià, molt rics des del punt de vista agrícola i que encara conserven els aires medievals dels seus orígens.

Es parteix de Banyoles i s'agafa la carretera GIP-5121 cap al nord en direcció a Crespià. Es passa pel mirador i l'església de Sant Martirià, des d'on es poden admirar unes belles vistes de l'estany de Banyoles.

Després de passar pel petit poble de Martís, aquesta ruta recorre els nuclis d'Esponellà, Crespià, Vilert, Orfes, Galliners, Ollers i Vilavenut. El recorregut acaba novament a Banyoles.

Alguns dels punts d'interès d'aquest itinerari són: Esponellà (Església de Santa Maria de Vilert, Vilert, Pont d'Esponellà, església de Sant Cebrià, riu Fluvià, Can Bofí de la Torre), Vilademuls (Galliners, Can Llovera, Església de Santa Maria d'Orfes, restes del santuari de Sant Baldiri, Església de Sant Julià i Santa Basilissa de Galliners, Can Demort, Can Julià, Can Perpinyà, Ollers, i Orfes), Banyoles (estany de Banyoles, i mirador sobre l'estany), Fontcoberta (església de Sant Sadurní de Vilavenut, Vilavenut, i Martís), i Crespià (església de Santa Eulàlia).

© Palau Robert - Centre d'Informació de Catalunya