logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
puntExcursions > Girona > la Selva > Ruta d'en Serrallonga GR 178. De Sant Hilari Sacalm a Osor

LA SELVA

Ruta d'en Serrallonga GR 178. De Sant Hilari Sacalm a Osor


 Fitxa tècnica
Ruta a peu Ruta a peu
Id ruta: 10245
Dificultat tècnica Dificultat tècnica: Alta
Distància Distància: 26,6 km
Temps efectiu Temps efectiu: 6 hores 25 minuts
Desnivell pujada / baixada Desnivell pujada / baixada: +840 m. / -840 m
Circular  Circular: No
Inici / final Inici / final: Sant Hilari Sacalm / Osor
Coordenades GPS inici Coordenades GPS inici: 41.87939300, 2.50927480
Ruta senyalitzada Ruta senyalitzada:
Interès Interès: Natura / Cultura / Esport
Enllaç extern Enllaç extern: Fitxa ruta
 Descripció

Es tracta d'un itinerari de gran interès històric i paisatgístic. Permet conèixer els indrets més destacats de la biografia del mític bandoler Joan Sala, més conegut com a Serrallonga: colls on era esperat per batlles i sometents (coll de Nafré i coll de Querós) i la casa on va viure i que li va donar el sobrenom, can Serrallonga.

El paisatge és feréstec, es travessen boscos de castanyers i avets imponents i s'albira en el tram final, fins a arribar a l'ermita de la Mare de Déu del Coll, l'embassament de Susqueda.

L'inici de la ruta és a l'oficina de turisme de Sant Hilari Sacalm i el final a Osor. Per retornar al punt d'origen, serà necessari disposar d'un mitjà de transport, ja que l'itinerari és en forma de travessa (lineal).

S'arriba a Sant Hilari Sacalm des de l'AP-7 (sortida 10 Hostalric-Blanes) prenent als afores d'Hostalric la carretera GI-553 cap al NO i seguint, a l'alçada d'Arbúcies, per la GI-550 en el mateix sentit de la marxa (NO). També s'hi pot fer cap des de l'eix Girona-Vic (C-25 o Eix Transversal) per la sortida 209 de Sant Hilari Sacalm. Es pot deixar el vehicle a les zones d'aparcament de davant de l'Ajuntament (tanmateix, diumenge al matí és dia de mercat i no s'hi pot aparcar) i de la plaça del Doctor Moragues. La ruta pot començar a l'oficina de turisme de Sant Hilari Sacalm, ubicada a la plaça del Doctor Robert, o bé a la pista del Subirà si es ve amb vehicle particular i es vol estalviar un bon tram d'asfalt i camí de pujada pel mig d'un polígon industrial.

Els punts d'interès de la ruta els trobem a Sant Hilari Sacalm (ermita de Sant Francesc del Carbonell) i Osor (Santuari de la Mare de Déu del Coll, embassament de Susqueda des de la Mare de Déu del Coll, Osor des de la Mare de Déu del Coll, i el Pont Vell).

© Palau Robert - Centre d'Informació de Catalunya