logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
puntExcursions > Girona > el Ripollès > Ruta del romànic a la vall de Camprodon

EL RIPOLLÈS

Ruta del romànic a la vall de Camprodon


 Fitxa tècnica
Ruta en cotxe o moto Ruta en cotxe o moto
Id ruta: 10237
Dificultat tècnica Dificultat tècnica: Molt baixa
Distància Distància: 45 km
Temps efectiu Temps efectiu: 5 hores
Circular  Circular: No
Inici / final Inici / final: Camprodon / Beget
Coordenades GPS inici Coordenades GPS inici: 42.31446544, 2.36944104
Ruta senyalitzada Ruta senyalitzada:
Interès Interès: Natura / Cultura
 Descripció

Ruta en cotxe per la lluminosa i sempre verda vall de Camprodon on, a més de poder admirar el seu paisatge privilegiat, es visitaran belles poblacions que compten amb alguns dels monuments romànics més significatius del país.

Cal situar-se a la població de Camprodon. Per arribar-hi des de Ripoll, es prenen les carreteres C-26 i C-38 en direcció nord.

A Camprodon mateix es troba l'antic monestir romànic de Sant Pere, i a la plaça on estava ubicat l'hospital un monòlit us recordarà el naixement en aquest poble, l'any 1860, del gran compositor Isaac Albéniz. El pont Nou està situat dins del nucli urbà de Camprodon sobre el riu Ter.

Es torna a agafar el cotxe i, per la carretera GIV-5264 en direcció a Setcases, accedim a Llanars. En aquesta localitat, ofereix especial encant l'església de Sant Esteve de Llanars -on el frontal és un valuós exemple de pintura romànica.

Carretera amunt s'arriba a Vilallonga de Ter. Hi té un interès especial el castell de Catllar, que ja a l'any 1362 es trobava en estat ruïnós i fou substituït per la domus de la Sala. Després es continua per la mateixa carretera fins a Setcases. L'església de Sant Miquel, a Setcases, guarda un altar barroc de l'any 1754, l'únic que es va salvar de les destruccions de l'any 1936 en aquest sector dels Pirineus.

Per una pista de muntanya que s'agafa més amunt del poble, recomanable solament per a vehicles 4x4, es fa cap a Espinavell i, més avall, a Molló. Aquí cal veure el magnífic edifici de l'església de Santa Cecília. Cap avall, en direcció a Camprodon, es pren l'estreta carretera GIV-5223 que, passant per Rocabruna, acaba a Beget, final també d'aquest itinerari.

A Beget trobem l'església de Sant Cristòfor, un clar exemple de l'arquitectura religiosa del s. XII. A Rocabruna es pot visitar el seu fabulós castell, on encara es distingeixen part dels murs que dividien les dependències de la fortificació. A més, cal destacar la capella de Sant Llorenç de Rocabruna.

© Palau Robert - Centre d'Informació de Catalunya