logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
puntExcursions > Girona > la Garrotxa > Recorrent les valls de Llémena i de Finestres: de Sant Esteve de Llémena a Santa Pau

LA GARROTXA

Recorrent les valls de Llémena i de Finestres: de Sant Esteve de Llémena a Santa Pau


 Fitxa tècnica
Ruta en cotxe o moto Ruta en cotxe o moto
Id ruta: 10200
Dificultat tècnica Dificultat tècnica: Molt baixa
Distància Distància: 35 km
Temps efectiu Temps efectiu: 3 hores
Circular  Circular: No
Inici / final Inici / final: Sant Esteve de Llémena / Santa Pau
Coordenades GPS inici Coordenades GPS inici: 42.06326520, 2.61494420
Ruta senyalitzada Ruta senyalitzada:
Interès Interès: Natura / Cultura
 Descripció

Aquesta ruta recorre les valls de Llémena i de Finestres tot travessant boscos i rieres fins a arribar al capdamunt de la serra de Finestres, on, a més d'una frondosa vegetació, hi ha les restes d'un poblat ibèric.

L'itinerari surt de Sant Esteve de Llémena. Per arribar-hi des d'Olot, es prenen les carreteres C-152 i C-63 en direcció sud i, a les Planes d'Hostoles, es trenca a l'esquerra per la GI-531 fins al poble.

A Sant Esteve de Llémena, val la pena donar un cop d'ull a l'ermita romànica de Sant Cebrià (s'hi accedeix per una pista que surt a ponent de la carretera). Per la mateixa carretera cap al sud-est, també podem arribar-nos fins a Sant Martí de Llémena, ja en la comarca del Gironès, on es troba l'església de Sant Martí, tota restaurada.

Se segueix en direcció nord-oest per la vall de Llémena i es trenca a la dreta per la GI-530 fins a Sant Aniol de Finestres, un poble molt petit, erigit al vessant occidental de la riera de Llémena. A continuació, cal tornar fins al pont i girar a l'esquerra. En aquest indret, es troba el restaurant de Can Tura, davant del qual es pren una pista en direcció nord que porta a Mieres.

Quan ja es porten 15,5 km de ruta, s'arriba al poblat ibèric de la Palomera. Més endavant, es deixen trencalls a la dreta i a l'esquerra i se segueix baixant per la pista principal. Transcorreguts 4 km de pista, aquesta esdevé asfaltada. Uns 7 km després, es troba Mieres. Aquest també és un poble molt petit i la seva església, consagrada a Sant Pere, és barroca i compta amb un campanar de torre quadrada. Després de visitar el poble, s'ha d'agafar la carretera GI-524 a mà esquerra en direcció a Santa Pau i Olot.

El final del recorregut és Santa Pau, amb el seu espectacular nucli medieval. No s'hi pot deixar de veure la plaça porxada presidida pel casal Vayreda, el castell romànic amb una bella torre d'homenatge del s. XII i la portalada adovellada de Sant Antoni, oberta en la muralla medieval.

© Palau Robert - Centre d'Informació de Catalunya