logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
puntExcursions > Girona > la Garrotxa > Recorreguts a peu per la zona volcànica d'Olot

LA GARROTXA

Recorreguts a peu per la zona volcànica d'Olot


 Fitxa tècnica
Ruta a peu Ruta a peu
Id ruta: 10208
Dificultat tècnica Dificultat tècnica: -
Distància Distància: -
Temps efectiu Temps efectiu: -
Circular  Circular:
Inici / final Inici / final: Centre Documentacio P. N. de la Zona Volcanica de la Garrotxa. Avda. Sta. Coloma 45, Olot
Coordenades GPS inici Coordenades GPS inici: 42.17244245, 2.47956046
Interès Interès: Natura / Cultura
 Descripció

El Parc Natural de la Zona Volcànica de La Garrotxa és un territori extens de 120 Km2, format per 11 municipis i 26 reserves naturals (per exemple (la Fageda d'en Jorda i els volcans del Croscat i del Montsacopa).

Es tracta de la regió volcànica més ben conservada de la península Ibérica, formada per més de 40 volcans d'erupció tranquil·la (efusiva), poc explosiva (estrombolians) i molt explosiva freatomagmàtics).

Actualment estan inactius però no extingits. A més hi podem trobar més de 20 colades de lava, una flora molt rica (unes 1.173 plantes amb flor), una vegetació diversa amb alzinars, rouredes i fagedes, 257 espècies d'animals vertebrats i un paisatge serè i equilibrat molt singular.

En la pàgina web Parc Natural Zona Volcànica de la Garrotxa podreu trobar un conjunt de 28 itineraris pedestres per conèixer els indrets més interessants del Parc Natural. Aquests itineraris poden ser curts (mitja hora) o bé més llargs (4 o 7 hores), la majoria ben senyalitzats. D'alguns itineraris existeixen fullets informatius que ajuden a seguir-lo amb informació sobre els indrets que recorre i un petit plànol. Aquestes publicacions (plànol-guia i itineraris) les podeu adquirir als centres d'informació del Parc Natural.

© Viatgeaddictes.com | Data publicació: 04/2007Aquest web utilitza galetes pròpies i de tercers per a millorar l'experiència de navegació dels seus usuaris. Si continua navegant considerarem que accepta el seu ús.Més informació