logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
puntExcursions > Girona > la Selva > Pedalejant per l'antic carrilet. De Salt a Sant Julià del Llor i Bonmatí

LA SELVA

Pedalejant per l'antic carrilet. De Salt a Sant Julià del Llor i Bonmatí


 Fitxa tècnica
Ruta en btt Ruta en btt
Id ruta: 10220
Dificultat tècnica Dificultat tècnica: Baixa
Distància Distància: 21 km
Temps efectiu Temps efectiu: 1 hora 20 minuts
Desnivell pujada / baixada Desnivell pujada / baixada: +60 m. / -60 m.
Circular  Circular:
Inici / final Inici / final: Pavelló d'esports, Salt
Coordenades GPS inici Coordenades GPS inici: 41.97098295, 2.78416331
Ruta senyalitzada Ruta senyalitzada:
Interès Interès: Natura / Cultura / Esport
Enllaç extern Enllaç extern: Fitxa ruta
 Descripció

Fa més de tres decennis va deixar de funcionar el carrilet que unia Girona i Olot. Aquest antic tram de via de tren és aprofitat avui com a carril bici per fer excursions més o menys llargues per les comarques del Gironès i la Garrotxa.

Davant del pavelló d'esports de Salt, a la carretera N-141, just abans del pont de l'autopista AP-7, s'inicia la ruta (Salt limita a l'est amb la ciutat de Girona). Aquí es pot estacionar el cotxe. Es puja per l'esquerra del pont de l'autopista seguint les senyalitzacions de color blau. Tot el trajecte està indicat.

Al cap de 3,5 km d'aquest recorregut s'arriba a l'antiga estació del carrilet de Bescanó, en molt mal estat de conservació, on destaquen com a curiositat els antics lavabos, que comptaven amb una llar de foc. Es deixa enrere la fàbrica Grober (km 4,5), que manté una xemeneia i les antigues factories.

Al km 9,7 es troba, a l'altre cantó de la carretera, una de les poques fonts de l'itinerari. S'accedeix a l'antiga estació de Sant Julià del Llor i Bonmatí (km 10,5). Es pot travessar el pont sobre el riu Ter i descobrir una antiga colònia tèxtil, on es pot observar que fàbriques, habitatges dels obrers i casa de l'amo restaven separats.

Per tornar al punt origen de l'itinerari cal desfer el camí.

© Palau Robert - Centre d'Informació de CatalunyaAquest web utilitza galetes pròpies i de tercers per a millorar l'experiència de navegació dels seus usuaris. Si continua navegant considerarem que accepta el seu ús.Més informació