logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
puntExcursions > Girona > l'Alt Empordà > Itinerari transfronterer de monestirs

L'ALT EMPORDÀ

Itinerari transfronterer de monestirs


 Fitxa tècnica
Ruta en cotxe o moto Ruta en cotxe o moto
Id ruta: 10175
Dificultat tècnica Dificultat tècnica: Molt baixa
Distància Distància: 143.5 km
Temps efectiu Temps efectiu: 2 dies
Circular  Circular: No
Inici / final Inici / final: Monestir de Santa Maria de Panissars, El Pertús-la Jonquera / Monestir de Santa Maria de Roses, Roses
Coordenades GPS inici Coordenades GPS inici: 42.45419750, 2.85795240
Ruta senyalitzada Ruta senyalitzada:
Interès Interès: Cultura
 Descripció

L'itinerari pels monestirs de l'Albera, àrea declarada en part Paratge Natural d'Interès Nacional, i la serra de Rodes permet visitar alguns dels testimonis més notables de l'art preromànic i romànic del Rosselló i l'Empordà.

Encara que els seus edificis sovint ens hagin arribat fragmentats, evidencien la unitat de l'art altmedieval dels comtats d'Empúries-Peralada i Rosselló, unes terres catalanes dividides avui per la frontera entre França i Espanya. Es pot afirmar que l'art preromànic té unes característiques ben definides. Trobem els seus màxims exponents en alguns dels monestirs d'aquest recorregut.

Per fer aquest itinerari, calen dos dies: la primera jornada discorre al nord dels Pirineus i la segona al sud.

La ruta proposada recorre el Monestir de Santa Maria de Panissars (El Pertús-la Jonquera), l'Església de Santa Maria del Vilar (Vilallonga dels Monts, el Rosselló), l'Església de Sant Genís de Fontanes (Sant Genís, el Rosselló), l'Església de Sant Andreu (Sant Andreu de Sureda, el Rosselló), el Monestir de Sant Quirze de Colera (Rabós), el Monestir de Sant Pere de Rodes (El Port de la Selva), i el Monestir de Santa Maria de Roses (Roses).

© Palau Robert - Centre d'Informació de Catalunya