logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
puntExcursions > Girona > el Ripollès > Itinerari a peu pel modernisme de Camprodon

EL RIPOLLÈS

Itinerari a peu pel modernisme de Camprodon


 Fitxa tècnica
Ruta a peu Ruta a peu
Id ruta: 10235
Dificultat tècnica Dificultat tècnica: Baixa
Temps efectiu Temps efectiu: 2 hores
Circular  Circular:
Inici / final Inici / final: Camprodon
Coordenades GPS inici Coordenades GPS inici: 42.31242191, 2.36318211
Ruta senyalitzada Ruta senyalitzada:
Interès Interès: Cultura
 Descripció

Un recorregut un xic nostàlgic, però molt interessant, pels xalets modernistes de Camprodon que trenca la imatge d'uniformitat arquitectònica del romànic a la comarca.

A finals del segle XIX i a començaments del XX moltes famílies benestants de Barcelona van escollir com a zona d'estiueig Camprodon i la seva vall. Allí van començar a construir-se els seus xalets i cases modernistes, la majoria d'ells encarats al passeig de Maristany, al final del qual es troba la carretera de Llanars i Setcases.

El passeig Maristany és el nucli d'una zona molt ben organitzada urbanísticament parlant, amb zones ajardinades i decoració d'estil modernista. Val la pena fer un passeig pels voltants i veure cases premodernistes i modernistes, de les quals destaquen ca n'Oliveda, can Torrent, el Casal, can Vincke, can Conde, can Cabot, can Mas de Xixàs, can Guasch i can Maristany.

Per fer aquesta ruta cal situar-se a Camprodon, al qual s'accedeix des de Ripoll a través de la carretera C-26.

Alguns dels punts d'interès d'aquest itinerari són: el Monestir de Sant Pere, l'Església de Santa Maria, la vora del Ter, Can Roig, Can Guasch, Can Maristany, Can Mas de Xixàs, Can Cabot, Can Conde, Can Vincke, el Casal, Can Torrent, Ca n'Oliveda, el passeig Maristany, o el Pont Nou.

© Palau Robert - Centre d'Informació de Catalunya