logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
puntExcursions > Girona > el Gironès > Girona. Itinerari a peu pel centre històric, Barri Vell i museus

EL GIRONÈS

Girona. Itinerari a peu pel centre històric, Barri Vell i museus


 Fitxa tècnica
Ruta a peu Ruta a peu
Id ruta: 10219
Dificultat tècnica Dificultat tècnica: Baixa
Temps efectiu Temps efectiu: 1 dia
Circular  Circular:
Inici / final Inici / final: Rambla de la Llibertat, 1, Girona
Coordenades GPS inici Coordenades GPS inici: 41.98446537, 2.82438487
Ruta senyalitzada Ruta senyalitzada:
Interès Interès: Cultura
 Descripció

El visitant podrà trobar a la ciutat de Girona el pòsit del conjunt històric i monumental; el gaudi artístic i erudit dels seus museus; la vida que els veïns, la Universitat, l'activitat cultural i l'activitat econòmica -especialment la comercial- continuen sedimentant-hi.

Cadascú pot elaborar la combinació més adequada entre l'espai a l'aire lliure dels carrers i l'espai cobert dels museus.

Entre els primers destaquem les Cases de l'Onyar, el Call o barri jueu, la Catedral, l'Excol·legiata de Sant Feliu, els Banys àrabs, el Monestir de Sant Pere de Galligants, el Passeig Arqueològic, la Universitat de Girona, el Passeig de la Muralla, o la Rambla de la Llibertat. Si encara hi ha temps, es recomana afegir a l'itinerari la visita al temple de Sant Nicolau, d'estil romànic llombard; la de l'edifici de la Fontana d'Or, també d'estil romànic; la casa de la Pia Almoina, del segle XV; el Palau dels Agullana, d'estil barroc, per acabar passejant pel parc urbà de la Devesa.

Pel que fa als museus de la ciutat, alguns ubicats en edificis ja esmentats, cal destacar-ne els següents: Centre Bonastruc ça Porta, Museu d'Art, Tresor de la Catedral, Museu d'Història de la Ciutat de Girona, Museu d'Arqueologia de Catalunya, i el Museu del Cinema - Col·lecció Tomàs Mallol.

© Palau Robert - Centre d'Informació de Catalunya