logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
puntExcursions > Girona > la Cerdanya > Esglésies romàniques al peu del Cadí: de Martinet a Bastanist passant per Víllec

LA CERDANYA

Esglésies romàniques al peu del Cadí: de Martinet a Bastanist passant per Víllec


 Fitxa tècnica
Ruta en btt Ruta en btt
Id ruta: 10191
Dificultat tècnica Dificultat tècnica: Mitjana
Distància Distància: 13,85 km
Temps efectiu Temps efectiu: 1 hora 50 minuts
Desnivell pujada / baixada Desnivell pujada / baixada: +390 m. / -390 m
Circular  Circular:
Inici / final Inici / final: Martinet de Cerdanya
Coordenades GPS inici Coordenades GPS inici: 42.35983590, 1.69490150
Ruta senyalitzada Ruta senyalitzada:
Interès Interès: Natura / Cultura
Enllaç extern Enllaç extern: Fitxa ruta
 Descripció

L'excursió recorre la vall dels riuets Cabiscol i Bastanist, situada als peus del Cadí, al llindar de la divisòria entre la Cerdanya i l'Alt Urgell.

Magnífics paratges naturals, boscos, prats i rierols permeten gaudir de belles vistes panoràmiques de la serra del Cadí. L'excusa d'aquesta ruta és la visita a les esglésies romàniques de Sant Martí de Víllec i de la Mare de Déu de Bastanist, dins ja del Parc Natural del Cadí-Moixeró i plenament integrades en aquest paisatge muntanyenc.

La carretera per la que transcorre aquest itinerari és estreta, però asfaltada, amb limitació de velocitat per als automòbils.

Es parteix del poble de Martinet, situat al peu de la carretera N-260 entre la Seu d'Urgell i Puigcerdà. Cal creuar el Segre pel pont de la carretera de Montellà i aparcar el vehicle en un ample aparcament habilitat a l'esquerra, al costat del riu.

Alguns dels punts d'interès de l'itinerari proposat els trobem tots al terme municipal de Montellà i Martinet: Imatge de la Mare de Déu de Bastanist, Bastanist, Serrats de Cortils i Costa, Cabirolera, roca Verda i l'Ordiguer, Sant Martí de Víllec i Molí de Bramassacs.

© Palau Robert - Centre d'Informació de Catalunya