Viatgeaddictes
logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
puntExcursions > Girona > la Cerdanya > Esglésies romàniques al peu del Cadí: de Martinet a Bastanist passant per Víllec

RUTES LA CERDANYA

Esglésies romàniques al peu del Cadí: de Martinet a Bastanist passant per Víllec


 Fitxa tècnica

Ruta en btt Ruta en btt
Dificultat tècnica Dificultat tècnica: Mitjana
Distància Distància: 13,85 km
Temps efectiu Temps efectiu: 1 hora 50 minuts
Desnivell pujada / baixada Desnivell pujada / baixada: +390 m. / -390 m
Circular  Circular:
Inici / final ruta Inici / final ruta: Martinet de Cerdanya
Ruta senyalitzada Ruta senyalitzada:
Interès Interès: Natura / Cultura
Enllaç extern Enllaç extern: Fitxa ruta

 Descripció

L'excursió recorre la vall dels riuets Cabiscol i Bastanist, situada als peus del Cadí, al llindar de la divisòria entre la Cerdanya i l'Alt Urgell.

Magnífics paratges naturals, boscos, prats i rierols permeten gaudir de belles vistes panoràmiques de la serra del Cadí. L'excusa d'aquesta ruta és la visita a les esglésies romàniques de Sant Martí de Víllec i de la Mare de Déu de Bastanist, dins ja del Parc Natural del Cadí-Moixeró i plenament integrades en aquest paisatge muntanyenc.

La carretera per la que transcorre aquest itinerari és estreta, però asfaltada, amb limitació de velocitat per als automòbils.

Es parteix del poble de Martinet, situat al peu de la carretera N-260 entre la Seu d'Urgell i Puigcerdà. Cal creuar el Segre pel pont de la carretera de Montellà i aparcar el vehicle en un ample aparcament habilitat a l'esquerra, al costat del riu.

Alguns dels punts d'interès de l'itinerari proposat els trobem tots al terme municipal de Montellà i Martinet: Imatge de la Mare de Déu de Bastanist, Bastanist, Serrats de Cortils i Costa, Cabirolera, roca Verda i l'Ordiguer, Sant Martí de Víllec i Molí de Bramassacs.

© Palau Robert - Centre d'Informació de Catalunya

^top

RentalCars

COMUNITAT

facebooktwitterInstagramYoutube


2001-2020 © Viatgeaddictes.com [ Suanda, Yolanda & Toni ]. Tots els drets reservats
icona Viatgeaddictes
2001-2020 © Viatgeaddictes.com
Aquest web utilitza galetes per a millorar l'experiència de navegació dels seus usuaris. Si continues navegant considerem que acceptes el seu ús.Més informació