logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
puntExcursions > Girona > l'Alt Empordà > D'Espolla a Colera i Rabós per la serra de l'Albera

L'ALT EMPORDÀ

D'Espolla a Colera i Rabós per la serra de l'Albera


 Fitxa tècnica
Ruta en btt Ruta en btt
Id ruta: 10169
Dificultat tècnica Dificultat tècnica: Alta
Distància Distància: 22,48 km
Temps efectiu Temps efectiu: 2 hores 9 minuts
Desnivell pujada / baixada Desnivell pujada / baixada: +420 m. / -420 m
Circular  Circular:
Inici / final Inici / final: Centre d'Informació de l'Albera, Espolla
Coordenades GPS inici Coordenades GPS inici: 42.39132020, 3.00186630
Ruta senyalitzada Ruta senyalitzada: Parcialment
Interès Interès: Natura / Cultura
Enllaç extern Enllaç extern: Fitxa ruta
 Descripció

Passeig per l'entorn sec i àrid de l'interior de la serra de l'Albera a través de camps de conreu, masos, petits boscos i garriga.

Diverses empremtes històriques singulars que van des del neolític -dòlmens de Girarols i de Comes Llobes- fins al romànic més pur, com el magnífic monestir de Sant Quirze de Colera, aporten el contrapunt cultural a la ruta.

Aquesta és una ruta circular amb inici i final a Espolla, concretament des del Centre d'Informació del Paratge Natural d'Interès Nacional de l'Albera, ubicat en una antiga rectoria.

S'hi arriba per la carretera GI-602, que surt a la dreta de la N-II en el tram comprès entre Figueres i la Jonquera, 5,5 km abans d'aquesta darrera població.

Al principi o al final de la ruta, a Espolla, val la pena visitar-hi l'església de Sant Jaume i la Cooperativa Agrícola, on es poden trobar magnífics productes de la Denominació d'Origen Empordà.

Es recomana dur cartografia de l'entorn. És necessari proveir-se de casc, roba adequada, material per reparar punxades, un comptaquilòmetres ben ajustat així com una cantimplora i menjar suficient.

© Palau Robert - Centre d'Informació de CatalunyaAquest web utilitza galetes pròpies i de tercers per a millorar l'experiència de navegació dels seus usuaris. Si continua navegant considerarem que accepta el seu ús.Més informació