logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
puntExcursions > Girona > el Gironès > De Llorà al puig i volcà de la Banya del Boc per la vall de Llémena

EL GIRONÈS

De Llorà al puig i volcà de la Banya del Boc per la vall de Llémena


 Fitxa tècnica
Ruta a peu Ruta a peu
Id ruta: 10217
Dificultat tècnica Dificultat tècnica: Baixa
Distància Distància: 8.8 km
Temps efectiu Temps efectiu: 2 hores 12 minuts
Desnivell pujada / baixada Desnivell pujada / baixada: +240 m. / -240 m.
Circular  Circular:
Inici / final Inici / final: Església de Sant Pere, Llorà
Coordenades GPS inici Coordenades GPS inici: 42.02055300, 2.70679400
Ruta senyalitzada Ruta senyalitzada:
Interès Interès: Natura
Enllaç extern Enllaç extern: Fitxa ruta
 Descripció

Aquesta excursió al puig de la Banya del Boc recorre els relleus volcànics situats al bell mig de la bucòlica vall de Llémena, a ponent de la comarca del Gironès.

El volcà del puig de la Banya va desenvolupar la seva activitat fa 123.000 anys, forma, junt amb el volcà de la Crosa, el millor exponent del vulcanisme quaternari a Catalunya fora de la zona volcànica de la Garrotxa. Es tracta d'un espai d'una singularitat geològica excepcional, constituït per un conus volcànic obert sobre la vall de Llémena i una àmplia colada de laves basàltiques que van donar lloc a la plana de Sant Joan.

L'extrem d'aquesta colada, tallada verticalment pel riu Llémena, presenta magnífiques formacions volcàniques, com columnates prismàtiques de gran espectacularitat. El Llémena articula un àmbit natural molt ben conservat, amb una notable diversitat de flora i fauna, una suau plana encaixonada a l'oest pels espadats de Finestres i de les Portelles per on s'estén un món rural de petits veïnats, masies, camps de conreu i boscos.

L'espai natural del Puig de la Banya del Boc forma part de la xarxa protegida d'espais PEIN de Catalunya. L'itinerari es pot fer, també, en bicicleta tot terreny.

El punt de sortida de la ruta és el poble de Llorà, pertanyent al municipi de Sant Martí de Llémena. Des de Girona s'hi arriba prenent la carretera GI-531 en direcció a Sant Martí de Llémena. Ja a Llorà, cal dirigir-se a la singular església de Sant Pere, des d'on es començarà a caminar.

Els punts d'interès d'aquesta ruta es troben al terme municipal de Sant Martí de Llémena: Sant Joan del Pla, Sant Pere de Llorà, Can Gepic, Gredera del pla de Montcal, Conus volcànic de la Banya de Boc, i l'Ermita de Sant Medir.

© Palau Robert - Centre d'Informació de Catalunya