logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
puntExcursions > Girona > l'Alt Empordà > De la Mare de Déu de les Salines al Roc de Frausa

L'ALT EMPORDÀ

De la Mare de Déu de les Salines al Roc de Frausa


 Fitxa tècnica
Ruta a peu Ruta a peu
Id ruta: 10171
Dificultat tècnica Dificultat tècnica: Mitjana
Distància Distància: 6,19 km
Temps efectiu Temps efectiu: 2 hores 7 minuts
Desnivell pujada / baixada Desnivell pujada / baixada: +425 m. / -425 m
Circular  Circular:
Inici / final Inici / final: Santuari de les Salines
Coordenades GPS inici Coordenades GPS inici: 42.42090170, 2.74887900
Ruta senyalitzada Ruta senyalitzada:
Interès Interès: Natura / Cultura
Enllaç extern Enllaç extern: Fitxa ruta
 Descripció

L'itinerari permet gaudir d'una magnífica panoràmica sobre el Pirineu oriental presidida per l'imponent massís del Canigó.

L'espai natural protegit de les Salines té 4.107 Ha. de superfície i està situat a cavall de l'Alt Empordà, del Rosselló i de la Garrotxa, en els municipis de Maçanet de Cabrenys, Agullana, la Vajol i Albanyà.

Presenta una gran diversitat d'hàbitats forestals amb predominança dels boscos de coníferes, alzinars muntanyencs i d'arbres caducifolis, com les fagedes, les rouredes i les freixenedes.

Dins de la fauna destaca l'abundància de mamífers (senglars, guineus) així com l'avifauna: rapinyaires (esparvers, xoriguers, aligots) ocells de bosc (merles, picots). Àrea tradicionalment habitada, destaca per la notable densitat d'arbres monumentals, ermites i santuaris.

Roc de Frausa (© Bertrand Grondin - Wikimedia Commons)
Roc de Frausa (© Bertrand Grondin - Wikimedia Commons)

L'itinerari té el punt de sortida al santuari de la Mare de Déu de les Salines, situat a 12 km de Maçanet de Cabrenys. Per anar a Maçanet s'ha de sortir del trencall de la carretera general N-II situat al PK 766.7, entre el Pont de Molins i la Jonquera, prendre la carretera comarcal GI-502 fins a Darnius i continuar per la GI-503 fins a Maçanet.

Un cop allà, cal seguir el carrer de Sant Sebastià, que travessa el nucli de llevant a ponent, i girar cap al nord pel carrer de les Salines, des d'on neix la pista que porta al santuari.

Tots els punts d'interès d'aquesta ruta es troben a Maçanet de Cabrenys: Santuari de la Mare de Déu de les Salines, Coll dels Pous, la fageda, bosc de les Salines, coll de Sant Martí, i el Moixer.

© Palau Robert - Centre d'Informació de Catalunya