logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
puntExcursions > Girona > el Gironès > De Girona a Sant Feliu de Guíxols per la Via Verda

EL GIRONÈS

De Girona a Sant Feliu de Guíxols per la Via Verda


 Fitxa tècnica
Ruta en btt Ruta en btt
Id ruta: 10181
Dificultat tècnica Dificultat tècnica: Mitjana
Distància Distància: 40,5 km
Temps efectiu Temps efectiu: 3 hores 30 minuts
Desnivell pujada / baixada Desnivell pujada / baixada: +160 m. / -210 m
Circular  Circular: No
Inici / final Inici / final: Plaça dels Països Catalans, Girona / Sant Feliu de Guíxols
Coordenades GPS inici Coordenades GPS inici: 41.97413731, 2.82534980
Ruta senyalitzada Ruta senyalitzada:
Interès Interès: Natura / Cultura / Esport
Enllaç extern Enllaç extern: Fitxa ruta
 Descripció

Les Vies Verdes són itineraris per fer a peu, a cavall i/o en bicicleta (tot terreny, de carretera o cicloturística) que discorren per antics recorreguts de ferrocarrils ja en desús.

El vell traçat del Feliuet, el tren que va unir Girona i Sant Feliu de Guíxols entre 1892 i 1969, ha estat ocupat, en part, per modernes carreteres i polígons industrials; per tant, la recuperació del recorregut original no ha estat completa i ha calgut aprofitar camins i vials més o menys paral·lels.

Amb tot, els 40,5 km de la ruta actual constitueixen una magnífica passejada pels paisatges rurals de la plana gironina i empordanesa, salvant les suaus estribacions de les Gavarres i del massís de les Cadiretes deixant-se portar, durant el tram final, pel suau declivi de la vall del Ridaura fins a l'arribada al mar. En definitiva, una excursió fàcil, a l'abast de la majoria de practicants, sobre un ferm regular, amb serveis de tota mena a les poblacions que travessa.

Això sí, en ser un recorregut lineal cal preveure el sistema de retorn.

Per iniciar el recorregut, cal situar-se a Girona, a la plaça dels Països Catalans, ubicada a l'est de la ciutat, just en el punt d'origen de la carretera de Quart (C-250). Ja a la plaça, cal cercar la senyalització de la Via Verda al costat del riu Onyar.

Els punts d'interès d'aquesta ruta són nombrosos, entre ells la Riera del Corb a Llambilles, l'estació i Can Rauric a Llagostera, l'estació de la Font Picant a Santa Cristina d'Aro, i la badia de Sant Pol i el monestir a Sant Feliu de Guíxols.

© Palau Robert - Centre d'Informació de Catalunya