logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
puntExcursions > Girona > la Cerdanya > Camí dels Bons Homes. Etapa 4: de Bellver de Cerdanya a Porta

LA CERDANYA

Camí dels Bons Homes. Etapa 4: de Bellver de Cerdanya a Porta


 Fitxa tècnica
Ruta a peu Ruta a peu
Id ruta: 10187
Dificultat tècnica Dificultat tècnica: Alta
Distància Distància: 34,17 km
Temps efectiu Temps efectiu: 9 hores 35 minuts
Desnivell pujada / baixada Desnivell pujada / baixada: +1.620 m. / -1.140 m
Circular  Circular: No
Inici / final Inici / final: Plaça de Sant Roc, Bellver de Cerdanya / Nucli de Porta
Coordenades GPS inici Coordenades GPS inici: 42.37001940, 1.77792080
Ruta senyalitzada Ruta senyalitzada:
Interès Interès: Natura / Cultura / Esport
Tipologia Tipologia: Grans ascensions i travesses a peu
Enllaç extern Enllaç extern: Fitxa ruta
 Descripció

Aquesta quarta etapa és la darrera de les quatre en que s'ha dividit l'itinerari del Camí dels Bons Homes que us proposem aquí, essent per tant la continuació de l'Etapa 3: de Bagà a Bellver de Cerdanya.

El Camí dels Bons Homes és un itinerari transpirinenc de llarg abast que discorre entre Berga i Foix (Arieja), inspirat en els recorreguts utilitzats pels càtars durant els segles XIII i XIV en el curs de la seva fugida d'Occitània.

Es tracta d'una ruta de caràcter internacional configurada com a sender de gran recorregut amb el codi GR 107, senyalitzada amb marques de pintura de color blanc i vermell, banderoles direccionals a les cruïlles i indicacions informatives sobre el patrimoni i els serveis turístics de l'entorn.

En aquesta sèrie de rutes s'explica el tram a peu que discorre entre Queralt (Berguedà) i Porta (Alta Cerdanya), repartit en quatre etapes que sumen 110 km de recorregut, 4.935 m de desnivell acumulat en pujada i 4.585 m de baixada. S'hi afegeix, també, una variant d'hivern de dues etapes que duu de Bellver de Cerdanya a Porta passant per Meranges, Guils de Cerdanya i la vall del riu Querol. Existeix una variant de 81,3 km que discorre entre el santuari del Miracle (Solsonès) i la població de Gósol, on enllaça amb el recorregut principal. A més, hi ha alternatives per seguir el Camí a cavall i amb bicicleta de muntanya. Cal tenir en compte que en el període comprès entre finals d'octubre i mitjan maig les parts altes del recorregut estan cobertes de neu i ofereixen condicions d'alta muntanya hivernal.

Aquesta quarta etapa és especialment llarga i dura, i per a la qual cal estar molt ben preparat. De tota manera es podria escurçar, per exemple, fent-se transportar amb vehicle fins al punt on el camí deixa la carretera d'Ardòvol a Coborriu de la Llosa. Aleshores, el trajecte quedaria reduït a 25 km i 7 hores.

Aquesta etapa comença a l'oficina d'informació del Parc Natural del Cadí-Moixeró, a la plaça de Sant Roc de Bellver de Cerdanya, i finalitza a Porta, darrera població de l'Alta Cerdanya abans del coll de Pimorent.

En aquest punt finalitzen les etapes catalanes del Camí dels Bons Homes. A partir d'aquí, el recorregut salta el coll de Pimorent i s'endinsa per terres occitanes arribant en quatre jornades a Montsegur i després a Foix, tot discorrent per Merenç de les Vals (Merens-les-Vals), Acs dels Tèrmes (Ax-les-Termes), Orlu, Montelhó (Montaillou) i Comús.

Els punts d'interès d'aquesta etapa els trobem dins dels termes municipals de Bellver de Cerdanya, Prullans, Lles de Cerdanya, Encamp (Andorra) i finalment Porta (Alta Cerdanya).

© Palau Robert - Centre d'Informació de CatalunyaAquest web utilitza galetes pròpies i de tercers per a millorar l'experiència de navegació dels seus usuaris. Si continua navegant considerarem que accepta el seu ús.Més informació