logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
puntExcursions > Barcelona > l' Osona > Ruta per les esglésies romàniques entre Vic i Sant Vicenç de Torelló

L' OSONA

Ruta per les esglésies romàniques entre Vic i Sant Vicenç de Torelló


 Fitxa tècnica
Ruta en cotxe o moto Ruta en cotxe o moto
Id ruta: 10326
Dificultat tècnica Dificultat tècnica: Molt baixa
Distància Distància: 17 km
Temps efectiu Temps efectiu: 4 hores
Circular  Circular: No
Inici / final Inici / final: Sant Fruitós del Grau / Sant Vicenç de Torelló
Coordenades GPS inici Coordenades GPS inici: 41.95865913, 2.26971022
Ruta senyalitzada Ruta senyalitzada:
Interès Interès: Natura / Cultura
 Descripció

Entre Vic i Sant Vicenç de Torelló es troben quatre belles esglésies romàniques, totes documentades des del segle XI: Sant Fruitós del Grau, Sant Esteve de Granollers de la Plana, Sant Julià de Vilamirosa i Sant Vicenç de Torelló.

La ruta proposada comença a l'església de Sant Fruitós del Grau, la qual es troba a 2,5 km de Vic, a uns 300 metres a mà dreta de la carretera B-522 de Vic a Manlleu, davant del mas Mateu i a tocar del mas Grau, que li dóna el nom modern.

La següent a visitar és l'església de Sant Esteve de Granollers de la Plana, situada a uns 50 metres de la carretera B-522 de Vic a Manlleu, al costat dret i entre els punts quilomètrics 5 i 6.

A l'església de Sant Julià de Vilamirosa s'hi arriba prosseguint per la mateixa carretera i, davant la gasolinera que hi ha abans d'entrar a Manlleu, es pren a mà esquerra una pista que, en 300 metres, porta al mas Fugurull, davant del qual hi ha l'església.

I la ruta finalitza en l'església de Sant Vicenç de Torelló, a on s'arriba continuant en direcció nord per la BV-5224, es travessa Torelló i s'arriba a la localitat de Sant Vicenç de Torelló. Al bell mig del poble hi ha l'església.

Els punts d'interès d'aquest itinerari els trobem als termes municipals de Gurb (esglésies de Sant Esteve de Granollers de la Plana i de Sant Fruitós del Grau), Sant Vicenç de Torelló (església de Sant Vicenç) i Manlleu (església de Sant Julià de Vilamirosa).

© Palau Robert - Centre d'Informació de Catalunya