logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
puntExcursions > Barcelona > el Berguedà > Ruta circular al voltant del Pedraforca des de Gósol

EL BERGUEDÀ

Ruta circular al voltant del Pedraforca des de Gósol


 Fitxa tècnica
Ruta a peu Ruta a peu
Id ruta: 10297
Dificultat tècnica Dificultat tècnica: Mitjana
Distància Distància: 16,9 km
Temps efectiu Temps efectiu: 4 hores 29 minuts
Desnivell pujada / baixada Desnivell pujada / baixada: +570 m. / -570 m.
Circular  Circular:
Inici / final Inici / final: Plaça Major, Gósol
Coordenades GPS inici Coordenades GPS inici: 42.23722596, 1.66017783
Ruta senyalitzada Ruta senyalitzada:
Interès Interès: Natura / Cultura
Enllaç extern Enllaç extern: Fitxa ruta
 Descripció

Itinerari circular per l'emblemàtica muntanya del Pedraforca, dins del Parc Natural del Cadí-Moixeró, que permet contemplar espectaculars vistes de tots els seus vessants.

Es discorre al peu del massís entre frondosos boscos per antics camins històrics com el Camí dels Bons Homes, el dels Minaires o la ruta dels Segadors, tot gaudint de singulars paisatges molt ben conservats com la magnífica vall del torrent de les Mulleres i la baga de Gresolet.

Les restes d'antigues mines de lignit a cel obert a prop de coll de Jou i la presència del castell medieval d'origen càtar de Gósol parlen del passat més recent i llunyà d'aquestes terres d'alta muntanya.

Per accedir al punt de partida cal sortir de Berga per la C-16 (Eix del Llobregat) en direcció nord cap al túnel del Cadí i, just després del túnel del Castell de Guardiola, trencar a l'esquerra per la carretera B-400 fins a Gósol, on s'estaciona el cotxe. La ruta està senyalitzada en la seva totalitat com a PR C-127. Es parteix de la plaça Major de Gósol, pel carrer Picasso

Els punts d'interès de la ruta els trobem a Gósol (Parc Natural del Cadí-Moixeró i massís del Pedraforca), Josa i Tuixén (la vall de Cerneres i el Cadinell), i Saldes (la serra Pedregosa i els cingles de la Bola), Baga de Gresolet i el Bosfred, refugi Lluís Estasen, el Roget i el Pollegó Inferior del Pedraforca, i camí del coll de Jou).

El vídeo Vídeo ruta 'Pedraforca 360º' mostra un itinerari circular per la muntanya del Pedraforca, dins el parc Natural del Cadí-Moixeró. Descobreix vistes i paisatges singulars d'una muntanya amb formes molt peculiars i atractives. En el vídeo hi veiem imatges de la Serra El Cadí, el Refugi Lluís Estasán, Serra d'Ensija, el cim del Pedraforca i Gósol.

© Palau Robert - Centre d'Informació de Catalunya