logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
puntExcursions > Barcelona > l'Alt Penedès > Ruta arquitectònica per l'Alt Penedès

L'ALT PENEDÈS

Ruta arquitectònica per l'Alt Penedès


 Fitxa tècnica
Ruta en cotxe o moto Ruta en cotxe o moto
Id ruta: 10254
Dificultat tècnica Dificultat tècnica: Molt baixa
Distància Distància: 28.5 km
Temps efectiu Temps efectiu: 1 dia
Circular  Circular:
Inici / final Inici / final: Església de Sant Francesc, Vilafranca del Penedès
Coordenades GPS inici Coordenades GPS inici: 41.34507886, 1.69712950
Ruta senyalitzada Ruta senyalitzada:
Interès Interès: Cultura
 Descripció

La ruta proposada visita típics i pintorescos pobles vinícoles de la comarca de l'Alt Penedès, com Pacs del Penedès, Sant Martí Sarroca, Sant Sebastià dels Gorgs i la capital, Vilafranca del Penedès.

L'itinerari comença a Vilafranca del Penedès. Després de visitar aquesta vila, per la carretera BP-2121 cal enfilar-se en direcció cap a Sant Martí Sarroca. Només 3 km després, a la dreta (nord-est) i dalt d'un mirador, hi ha el nucli urbà de Pacs del Penedès, llogaret d'un encant especial que permet obtenir una bona vista de la capital de la comarca.

Per la mateixa carretera, a 9,5 km de Vilafranca, s'arriba a Sant Martí Sarroca. Després la ruta, opcionalment, pot continuar cap a Sant Sebastià dels Gorgs. Per dirigir-se a aquesta població, cal recular de nou fins a Vilafranca, agafar a llevant la carretera N-340 i trencar a l'esquerra (NE), a l'alçada de les Cases Roges, per la BV-2429. Passat Sant Cugat Sesgarrigues, i a 7,5 km de Vilafranca, s'és a Sant Sebastià dels Gorgs.

Els punts d'interès d'aquest itinerari són als municipis d'Avinyonet del Penedès (església del monestir de Sant Sebastià dels Gorgs, retaule gòtic de l'església de Sant Sebastià), Sant Martí Sarroca (absis de l'església de Santa Maria, castell de Sant Martí), Pacs del Penedès (vista panoràmica), Vilafranca del Penedès (església de Sant Francesc, Palau Reial. Museu del Vi, capella de Sant Pelegrí, Basílica de Santa Maria, Casa del Marquès d'Alfarràs, església de Sant Joan i Casa Macià).

© Palau Robert - Centre d'Informació de CatalunyaAquest web utilitza galetes pròpies i de tercers per a millorar l'experiència de navegació dels seus usuaris. Si continua navegant considerarem que accepta el seu ús.Més informació