logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
puntExcursions > Barcelona > el Maresme > Ruta a peu pel terme municipal de Palafolls

EL MARESME

Ruta a peu pel terme municipal de Palafolls


 Fitxa tècnica
Ruta a peu Ruta a peu
Id ruta: 10311
Dificultat tècnica Dificultat tècnica: Baixa
Temps efectiu Temps efectiu: 4 hores
Circular  Circular:
Inici / final Inici / final: Palafolls
Coordenades GPS inici Coordenades GPS inici: 41.67851983, 2.73596161
Ruta senyalitzada Ruta senyalitzada:
Interès Interès: Cultura
 Descripció

La ruta proposada és un recorregut a peu pel terme de Palafolls i que visita els dos nuclis que el componen: les Ferreries i Sant Genís de Palafolls.

El terme de Palafolls, on s'arriba des de Mataró per la N-II en direcció NE cap a Tordera, està integrat pel poble de les Ferreries i pel de Sant Genís de Palafolls.

Té un caràcter agrícola important, amb granges especialitzades, i un nucli industrial. Compta amb masies antigues transformades en restaurants típics de bona cuina tradicional. El poble de Sant Genís de Palafolls (per arribar-hi des de les Ferreries, cal dirigir-se a ponent i travessar la N-II), d'aspecte tradicional, ha crescut al voltant de l'església fortificada de Sant Genís, inicialment romànica. Les Ferreries, nucli de població format al s. XVII, és el centre administratiu i ha tingut un gran creixement urbanístic.

A la rodalia, es conserven algunes masies dels s. XIV i XV. Al costat de la plaça Joaquim Ruyra, hi ha un pavelló poliesportiu de l'arquitecte japonès Arata Isozaki. En un dels turons pròxims, hi ha les ruïnes del castell de Palafolls, centre de l'important baronia de Palafolls, format per tres recintes. La major part de la construcció data dels s. XII al XV.

Els punts d'interès de la ruta proposada, tots ells situats al terme de Palafolls, són: el castell de Palafolls, el pavelló poliesportiu d'Arata Isozaki, les Ferreries, Sant Genís de Palafolls, i l'església de Sant Genís.

© Palau Robert - Centre d'Informació de Catalunya