logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
puntExcursions > Barcelona > el Baix Llobregat > Recorregut pels museus de Martorell

EL BAIX LLOBREGAT

Recorregut pels museus de Martorell


 Fitxa tècnica
Ruta a peu Ruta a peu
Id ruta: 10282
Dificultat tècnica Dificultat tècnica: Molt baixa
Distància Distància: 2 km
Temps efectiu Temps efectiu: 1 dia
Circular  Circular:
Inici / final Inici / final: Pàrquing del Vapor, Martorell
Coordenades GPS inici Coordenades GPS inici: 41.47501892, 1.92793613
Ruta senyalitzada Ruta senyalitzada:
Interès Interès: Cultura
 Descripció

Situada en la confluència dels rius Anoia i Llobregat, en la zona de contacte entre la depressió central catalana i les serralades litorals, Martorell ha estat sempre una cruïlla de comunicacions.

Així ho testimonien les abundants restes arquitectòniques i el paper que ha desenvolupat en els esdeveniments històrics del país.

Després d'uns anys amb un creixement urbanístic, demogràfic, industrial i viari de proporcions gegantines, la vila conserva veritables tresors culturals que l'arrelen en el passat i que, ben aprofitats, haurien de suposar la seva millor base de futur.

D'aquest llegat en destaquen els magnífics museus de l'Enrajolada i Vicenç Ros, el bell pont medieval amb cap-ponts, arc i fonaments romans, conegut amb el nom de Pont del Diable, l'ermita de Sant Bartomeu, el conjunt arqueològic de Santa Margarida i, també, el nucli antic o barri de la Vila, on destaquen edificis representatius com l'antiga farmàcia Bujons.

L'excursió que aquí es proposa visita amb deteniment tres d'aquests elements. A Martorell s'hi arriba per l'autopista AP-7 o l'autovia A-7. Disposa, també, de diverses línies d'autobusos i de trens (Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya i RENFE).

© Palau Robert - Centre d'Informació de Catalunya