logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
puntExcursions > Barcelona > l' Osona > Recorregut pel sender de Taradell

L' OSONA

Recorregut pel sender de Taradell


 Fitxa tècnica
Ruta a peu Ruta a peu
Id ruta: 10328
Dificultat tècnica Dificultat tècnica: Alta
Distància Distància: 14,84 km
Temps efectiu Temps efectiu: 4 hores 52 minuts
Desnivell pujada / baixada Desnivell pujada / baixada: +499 m. / -499 m
Circular  Circular:
Inici / final Inici / final: Parc de la Font Gran, Taradell
Coordenades GPS inici Coordenades GPS inici: 41.87688554, 2.28675399
Ruta senyalitzada Ruta senyalitzada:
Interès Interès: Natura / Cultura / Esport
Enllaç extern Enllaç extern: Fitxa ruta
 Descripció

El Petit Recorregut C-42 permet conèixer bona part del terme de Taradell i, al mateix temps, gaudir d'un paisatge variat: alzinars, pinedes i vegetació de ribera al costat de rius i rieres.

Aquest recorregut es pot fer a peu o amb bicicleta de muntanya.

La composició del terreny també és variat: gresos vermells a la part alta del terme; en baixar es troben gresos grisos i, a la part baixa, hi ha les margues que han donat un paisatge típic de turons testimoni, propi de les terres de l'antiga depressió del riu Ebre.

Aquest sender també porta a molts llocs d'interès històric per a la vila de Taradell com el castell de Taradell o de Can Boix, la tomba de Gasala, el casal de Mont-rodon (la capella de Santa Maria de Mont-rodon), la capella de Sant Quirze de la Roca i l'alzina del Pujol. Es passa prop de moltes masies i molins -com el dels Capellans i el dels Horts-, que foren l'origen de la vila.

La ruta parteix de Taradell, on s'accedeix des de Vic per la carretera B-520 en direcció a Viladrau. Se surt del local social del Centre Excursionista Taradell (C/ de la Vila, 102).

És un itinerari de tipus circular que enllaça en dos punts amb el sender de Gran Recorregut GR 2: des del collet de Taradell fins al collet de Guaitallops i al molí dels Sorts. Està pintat i senyalitzat amb franges blanques i grogues, així com els corresponents indicadors, excepte en el tram del GR 2, on les franges són blanques i vermelles. Aquest sender és circular a partir de la font de Masgrau; per això, en aquest punt es ramifica en dos sentits, però tots dos retornen al mateix punt de ramificació. En cas de fortes pluges no és aconsellable fer l'itinerari perquè les passeres per on es pot travessar el riu Gurri queden cobertes d'aigua.

Els punts d'interès d'aquesta ruta els trobem als termes municipals de Taradell (Castell de Taradell, Tomba de Gasala, Molí dels Horts, Molí dels Capellans, Capella de Sant Quirze de la Roca, Alzina del Pujol, Gresos vermells i gresos grisos, Alzinars, pinedes i vegetació de ribera, Església de Sant Genís, Capella de Santa Llúcia, i els notables edificis de pedra dels segles XVI al XVIII) i de Tona (Casal de Mont-rodon i la Capella de Santa Maria de Mont-rodon).

© Palau Robert - Centre d'Informació de Catalunya